Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Διαμαρτυρία χτες σε υπουργεία

Μέρος του νέου κύκλου αγωνιστικών δραστηριοτήτων που έχει αποφασίσει το Συντονιστικό των Σωματείων ενάντια στη διάλυση κοινωφελών δημόσιων φορέων ήταν η χτεσινή διαμαρτυρία που έγινε στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης.

Επόμενο βήμα θα είναι η συγκέντρωση στη Βουλή την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στη 1 το μεσημέρι, με στάσεις εργασίας σε κάθε χώρο εργασίας.

Από τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, Σκέρτσος, δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε τα περισσότερα των ζητημάτων στα άλλα υπουργεία, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις ΣΣΕ που ισχύουν ακόμα και να εφαρμοστεί και στους φορείς το νέο φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης, δήλωσε άγνοια (!) για την εφεδρεία που ήδη εφαρμόζεται στους φορείς και ζήτησε ένα υπόμνημα όπου θα περιγράφεται το πρόβλημα αλλά δε δεσμεύθηκε για οτιδήποτε.

Οσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, έκαναν καθαρό ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου οι φορείς να συνεχίσουν να προσφέρουν κοινωνικό έργο και πως δε θα επιτρέψουν να γίνουν απολύσεις μέσω της εφεδρείας ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ