Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
HΠΑ - ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Ξανά με το «παραμύθι» της ελπίδας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Περισσότερη πίστωση χρόνου, υπομονή και «ελπίδα» για ένα δήθεν «καλύτερο» μέλλον, φυσικά με έναν «αναβαπτισμένο καπιταλισμό», ζήτησε κατά το κλείσιμο του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, αποδεχόμενος το χρίσμα της υποψηφιότητας για τις εκλογές τον Νοέμβρη. Ο Ομπάμα ιεράρχησε τις προτεραιότητες της πολιτικής του αναφερόμενος πρώτα απ' όλα στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην οικονομία, στη φορολογία, στην αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, στην ενεργειακή απεξάρτηση των ΗΠΑ, στην προώθηση μίας ποιοτικότερης πρωτοβάθμιας παιδείας και μίας «μικτής» εξωτερικής πολιτικής που θα συνδυάζει, ανάλογα με τις γεωπολιτικές συγκυρίες, τη διπλωματία, τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και επεμβάσεις.

Στοχεύοντας στις ψήφους της εργατικής τάξης ο Ομπάμα αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του στα υπερχρεωμένα αμερικανικά νοικοκυριά μοιράζοντας και πάλι ανέξοδες υποσχέσεις και παρηγοριά στον άρρωστο...

Ωραιοποίησε τις επιδόσεις της κυβέρνησής του στην εξωτερική πολιτική, παρουσιάζοντας μία ιδεατή εικόνα για τη δήθεν βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «από τη Βιρμανία στη Λιβύη και στο Σουδάν». Αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ισχυρίστηκε ότι είναι αντιπαράθεση με «όλη την υφήλιο ενωμένη» αλλά πλασάροντας μια καλύτερη διαχείριση ειρωνεύτηκε τις γκάφες του αντιπάλου του στην εξωτερική πολιτική τον οποίο χαρακτήρισε «αδαή, νταή και κολλημένο στην ψυχροπολεμική περίοδο.

Επιχείρησε να ξαναπουλήσει σαν «επιτυχία» την υποτιθέμενη λήξη του πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν με τη δήθεν αποχώρηση του αμερικανικού στρατού το 2014.

Με το κλείσιμο του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Σαρλότ, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο ρεπουμπλικανός διεκδικητής της προεδρίας Μιτ Ρόμνεϊ, αρχίζουν τις περιοδείες στη χώρα, διεκδικώντας ποιος θα καταφέρει να χειραγωγήσει καλύτερα τους Αμερικανούς εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ