Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η μεγάλη γιορτή της νιότης στην Αθήνα
  • Στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις, στο πάρκο Τρίτση, στο Ιλιον
  • Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Εχοντας κάνει μια επιτυχημένη πορεία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με χιλιάδες και χιλιάδες κόσμο, κυρίως νεολαία, να αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις του, το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φτάνει τις επόμενες μέρες στην κορύφωσή του στην Αθήνα.

Από την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη και για τρεις μέρες ανοίγει τις πύλες του και ξεδιπλώνει τις εκδηλώσεις του στο «Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» στο Ιλιον.

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

«Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία...», είναι το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ, εμπνευσμένο από δυο μεγάλες μορφές, τον Μ. Γκόρκι και τον Μπ. Μπρεχτ. Κι αυτό το σύνθημα συμπυκνώνει ακριβώς το μήνυμα που θέλει να στείλει η ΚΝΕ στη νέα γενιά μέσα από το Φεστιβάλ της. Στις δεκάδες εκδηλώσεις του τριημέρου, στα μουσικά αφιερώματα, τα θεατρικά δρώμενα, τις δεκάδες συζητήσεις, τις αθλητικές δραστηριότητες, τα περίπτερα και τα ταμπλό του, το Φεστιβάλ συνθέτει μια πολιτική - πολιτιστική ενότητα που φέρνει κοντά στη νεολαία την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Φτιαγμένο αποκλειστικά με το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων της ΚΝΕ, δείχνει τις δυνατότητες που έχει ο λαός μας να ζήσει ασύγκριτα καλύτερα με σήμερα, να καλύψει τις πραγματικές του ανάγκες, να απολαύσει τα αγαθά των κόπων του, να χτίσει το δικό του μέλλον.

Ολοι οι δρόμοι, λοιπόν, από την Πέμπτη οδηγούν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Εκεί που συναντιέται το τραγούδι του νέου εργαζομένου, η αισιοδοξία της νέας μητέρας, τα όνειρα του μαθητή, η ελπίδα του νέου ανέργου, η πίστη του κάθε αγωνιστή. Σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή, η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να γνωρίσει τις θέσεις του ΚΚΕ από πρώτο χέρι κι όχι από αυτά που λένε όσοι τις πολεμούν. Γιατί η εργατική - λαϊκή εξουσία μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια, να διαγράψει το χρέος, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι' αυτό χρειάζεται ανατροπή των μονοπωλίων και του πολιτικού τους συστήματος. Μόνο έτσι θα είναι κυρίαρχος, ανεξάρτητος ο λαός, έτσι θα ζήσει πραγματικά ευτυχισμένα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξουν οι πύλες στη Θεσσαλονίκη (2023-09-09 00:00:00.0)
Τόπος συνάντησης της νεολαίας η «κόκκινη πολιτεία» στο «Καρατάσιου» (2022-09-10 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται οι εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη (2022-07-16 00:00:00.0)
Πλούτος εκδηλώσεων και δημιουργίας (2016-08-28 00:00:00.0)
Πολιτιστική «όαση» με τη σφραγίδα της ΚΝΕ (2012-08-24 00:00:00.0)
«Ανυπότακτη επιλογή. Με το ΚΚΕ για την ανατροπή» (2006-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ