Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ
Καλούν σε συντονισμό με τους εργάτες

Τη συνεδρίαση των διοικήσεων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων και γενική απεργία ζητούν με επιστολές τους οι συνδυασμοί που στηρίζουν οι δυνάμεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ στις δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις, η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων» και η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», αντίστοιχα. Οι δυο συνδυασμοί υπογραμμίζουν συγκεκριμένα ότι «η πρόταση των αγωνιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων είναι η άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση μαζί με τους εργαζόμενους με τη μορφή της γενικής απεργίας και το πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων».

Ακόμα, η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ επισημαίνει σε δική της ανακοίνωση: «Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτικούς συλλόγους, τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά και να στηρίξουν τη γενική απεργία των εργαζομένων που έχει αποφασιστεί από ταξικές δυνάμεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα και θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα αιτήματά μας». Υπογραμμίζει ότι «στην επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται να απαντήσουμε με τη δική μας αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης μας, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, αλλά αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται συνολική σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, με την ΚΑΠ, με το μονόδρομο της ΕΕ, να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι».

Τέλος, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί φοιτητές και σπουδαστές «να απαντήσουν με αγώνες στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», να προετοιμαστούν για κλιμάκωση της πάλης, «να κάνουν δική τους υπόθεση την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη γενική απεργία». Η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών θα συνεδριάσει σήμερα, στην Αθήνα, με θέμα την οργάνωση της πάλης και την κλιμάκωση του αγώνα με την απεργία που πρότεινε το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ