Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αφθονες ιδέες για την επιβάρυνση των εργατών...

Την πρότασή της για «καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της Κοινωνικής Ασφάλισης» επαναφέρουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα που έθεσαν προς έγκριση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο). Πρόταση που συνοδεύει γενικές διακηρύξεις για «υπεράσπιση του ΙΚΑ και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος», τις οποίες κατά καιρούς έχουν επαναλάβει όλοι όσοι έχουν ρημάξει την Ασφάλιση. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που ετοιμαζόταν νέα επιδρομή στην Κοινωνική Ασφάλιση (ΚΑ) γινόταν στο όνομα της... υπεράσπισής της.

Ψευδεπίγραφη είναι όμως και η υπεράσπιση που προσφέρει στους ασφαλισμένους η συγκεκριμένη πρόταση της ΓΣΕΕ αφού ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει νέο χαράτσωμα των ασφαλισμένων για να βρουν πόρους τα Ταμεία. Κι αυτό όταν οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που με συνέπεια πληρώνουν τις δικές τους εισφορές από μισθούς, μάλιστα, που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε βασικές τους ανάγκες. Αντί όμως η ΓΣΕΕ να εμφανιστεί αντίθετη σε κάθε επιβάρυνση των ασφαλισμένων, εκείνη δίνει νέες ιδέες στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία, τους προσφέρει καταφύγιο. Λέει «χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ» αλλά δε λέει από ποιον πρέπει να χρηματοδοτηθεί και να ενισχυθεί ο ΕΟΠΥΥ.

Δείγμα του πώς εννοούν αυτές οι δυνάμεις τη «στήριξη» του ΕΟΠΥΥ είναι όσα ακούστηκαν τον περασμένο Ιούλη, στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η ΔΑΚΕ είχε φτάσει να προτείνει «να μπει νέος φόρος σε τσιγάρα, ποτά, καύσιμα, τζόγο... υπέρ της Υγείας» (όπως τόνιζε το σχετικό ρεπορτάζ του «Ρ» στις 6/7). Ενώ ο συνάδελφός του από την ΠΑΣΚΕ «ζήτησε να διευρυνθεί η φορολογική βάση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ