Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ιδιώνυμο αδίκημα η χρήση κουκούλας

Αυτό ανακοίνωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση σύμφωνα με την οποία η απλή και μόνο χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις θα αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Διευκρίνισε ότι με την πρότασή του δεν εννοεί την κουκούλα των τζάκετ αλλά τις ειδικά κατασκευασμένες κουκούλες που κρύβουν όλο το πρόσωπο.

Την ανακοίνωση έκανε κατά την διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φλεβάρη, από ομάδες προβοκατόρων την μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το δεύτερο μνημόνιο.

Οπως έχει αποδειχτεί από την ίδια την πραγματικότητα, η μη αντιμετώπιση του φαινομένου των κουκουλοφόρων κάθε άλλο παρά με την έλλειψη αυστηρού νομικού πλαισίου έχει να κάνει. Αντίθετα, αξιοποιείται ή και κατασκευάζεται αυτό το φαινόμενο, ώστε να χτυπηθούν οι διαδηλώσεις, να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και οι νέοι, να πλασαριστεί ως αναγκαία για τη δημόσια ασφάλεια η καταστολή. Ετσι, η «ποινικοποίηση της κουκούλας» επαναφέρει την αυτεπάγγελτη δίωξη για εξύβριση κατά της αρχής και μάλιστα κατά όλων των δημόσιων λειτουργών για όσους φορούν κουκούλα ή έχουν αλλοιωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, που είχε απαγορευθεί μόλις το 1992.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής στην παρέμβασή του ζήτησε την άμεση και ολική αποκατάσταση όσων υπέστησαν ζημιές και κάλεσε την κυβέρνηση να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν ή έμειναν ανασφάλιστοι μετά τις καταστροφές.

Κατήγγειλε ότι προβοκατόρικες δυνάμεις αρκετά συχνά δρουν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής και τις κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να περάσουν κάθε φορά τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται αλλά και για να συκοφαντήσουν το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Απαντώντας στις συκοφαντίες ότι για την κρίση στο εμπόριο και το κλείσιμο των καταστημάτων φταίνε οι διαδηλώσεις τόνισε: «αυτή η καραμέλα έχει λιώσει πια» και έφερε σαν παράδεγιμα τις εμπορικές αγορές στο Περιστέρι και την Καλλιθέα όπου το 30% των καταστημάτων έχει κλείσει χωρίς στις περιοχές αυτές να έχει γίνει ούτε μια διαδήλωση. Η βαθιά καπιταλιστική κρίση ευθύνεται γι' αυτήν την κατάσταση είπε ο Σπ. Χαλβατζής και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των μικρομεσαίων επαγγελματιών και των εργαζομένων.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» χθες, διά στόματος του βουλευτή Η. Κασιδιάρη, υπερασπίστηκαν τις τραμπούκικες επιθέσεις κατά μικροπωλητών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι. Ο εν λόγω βουλευτής είπε χθες ότι δεν ισχύει εναντίον τους η κατηγορία για αντιποίηση αρχής και πως «θα γελάνε και οι πέτρες» αν οι συγκεκριμένες κατηγορίες φτάσουν στο δικαστήριο.

Με φασιστικού τύπου δραστηριότητες δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής υπογραμμίζοντας ότι πάντα το οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα καταδίκαζε οποιαδήποτε δράση θεωρούσε ότι με την αυτοδικία, μπορεί να λύσει πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ