Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζουν την απεργία οι εκπαιδευτικοί

ΣΙΚΑΓΟ.--

Συνέχισαν και χτες, για τρίτη ημέρα, την απεργία τους οι εκπαιδευτικοί των δημοσίων σχολείων του Σικάγου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο δήμαρχος Εμάνουελ Ραμ, πρώην επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που αυξάνουν το εργάσιμο ωράριο κατά 20% με αύξηση των αποδοχών τους κατά μόλις 2%, αυξάνουν τις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη, περικόπτονται μισθοί, συνδέεται το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με το αποτέλεσμα των επιδόσεων των μαθητών.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το απόγευμα έξω από το δημαρχείο της πόλης και πορεύτηκαν προς την έδρα της σχολικής περιφέρειας. Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν και την Τρίτη το βράδυ οι συνομιλίες ανάμεσα στους συνδικαλιστές και τις αρχές της πόλης σε ό,τι αφορά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ νέα συνάντηση είχε καθοριστεί για χτες το πρωί (τοπική ώρα).

Τέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Chicago Sun - Times», το 47% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του αγώνα των εκπαιδευτικών, το 39% κατά της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ