Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Στη Δαμασκό ο Μπραχίμι

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΜΜΑΝ.--

Στη συριακή πρωτεύουσα αναμένεται, σήμερα, για πρώτη φορά ο νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Λακχντάρ Μπραχίμι θα συναντηθεί με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών, Ουαλίντ Μουάλεμ, ενώ πιθανότατα θα δει και τον Πρόεδρο Μπάσαρ αλ Ασαντ.

Στο μεταξύ οι σκληρές μάχες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Συρίας αρχής γενομένης από την ίδια τη Δαμασκό και αρκετά προάστιά της. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο SANA, σκληρές μάχες σημειώνονται και στο Χαλέπι, όπου, όπως υποστηρίζει, τα κυβερνητικά στρατεύματα απέτρεψαν επίθεση ανακατάληψης ευρύτερων συνοικιών που εξαπέλυσαν οι αντικαθεστωτικοί ένοπλοι. Πηγές προσκείμενες στους αντικαθεστωτικούς ανέφεραν ότι στην πόλη Σαράκεμπ, στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, επλήγη με παγιδευμένο αυτοκίνητο θέση των δυνάμεων ασφαλείας και σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι. Την πληροφορία δεν επιβεβαιώνει η Δαμασκός, της οποίας ανώτερος αξιωματούχος, τηρώντας την ανωνυμία του, υπογράμμιζε στο «Ασοσιέιτεντ Πρες» ότι έγινε όντως επίθεση σε εγκατάσταση ασφαλείας αλλά σκοτώθηκαν τρεις ένστολοι.

Τέλος, την ανησυχία του για την επόμενη μέρα όχι μόνο στη Συρία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή δεν έκρυψε διόλου ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα, σε συνέντευξή του, στο Γαλλικό Πρακτορείο, κατά την οποία προσπάθησε να τηρήσει αποστάσεις από τους αντικαθεστωτικούς ενόπλους, αν και είναι έντονη η φημολογία ότι σε πολλές περιπτώσεις εξοπλίζονται και στο ιορδανικό έδαφος. Ο βασιλιάς Αμπντάλα εκτίμησε ότι «υπάρχει κίνδυνος διαμελισμού της Συρίας με επιπτώσεις και στην ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ