Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Προωθεί «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» για τους κρατούμενους

Την προώθηση ρύθμισης για τον εντοπισμό των κρατουμένων που βρίσκονται με άδεια ή περιοριστικούς όρους με το σύστημα του γεωεντοπισμού (κοινώς ηλεκτρονικό βραχιολάκι) ανήγγειλε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης. Ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης επεξεργάζεται το πλαίσιο εφαρμογής, δηλαδή σε ποιους θα εφαρμόζεται (πλημμελήματα ή κακουργήματα), καθώς και ποιος θα αναλάβει το κόστος της αγοράς του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Σχετικά με τους κρατούμενους που δεν επιστρέφουν μετά την άδειά τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι το πρόβλημα αφορά μόνο το 2,52% των περιπτώσεων. Για το θέμα αυτό ανέφερε ότι θα τροποποιηθεί το άρθρο 108 του Ποινικού Κώδικα και στις περιπτώσεις παραβίασης των όρων της άδειας ο κρατούμενος δε θα δικαιούται νέα τακτική ή εκπαιδευτική άδεια πριν την παρέλευση τριών ετών και όχι ενός έτους, όπως ισχύει σήμερα, από τη σύλληψη ή την επιστροφή του. Επίσης, είπε ότι θα διαγράφονται οι πειθαρχικές ποινές των κρατουμένων και δε θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση άδειας ή υπό όρους απόλυση, με εξαίρεση όσες επιβάλλονται για άσκηση βίας ή δωροδοκίας επί του προσωπικού.

Ακόμα, εξήγγειλε ρύθμιση για την επέκταση της εφαρμογής του νόμου για τη διαφθορά όχι μόνο στους κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και για τους επίορκους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ στις εργατικές διαφορές (απολύσεις) θα δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να ζητά με ασφαλιστικά μέτρα προσωρινή απασχόληση, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αγωγής που άσκησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ