Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέοι, Βαλκάνιοι, καλλιτέχνες

«Transform 2012» τιτλοφορείται η έκθεση φοιτητών των Ακαδημιών και Σχολών Καλών Τεχνών των πρωτευουσών των βαλκανικών κρατών, που οργάνωσε και παρουσιάζει η Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Μονή Λαζαριστών (έως 7/10). Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει επίσης εκθέσεις στο Τελλόγλειο Ιδρυμα του ΑΠΘ, έκθεση χαρακτικής στο Κέντρο Χαρακτικής «Ηλιος» του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και στον πολυχώρο «Remezzo».

Θεματική αφορμή των φετινών φοιτητικών έργων ήταν ο μύθος της Πανδώρας, με τίτλο «Το κουτί της Πανδώρας». Με αφορμή το μύθο, τα έργα των νέων καλλιτεχνών προβληματίζονται για τον άνθρωπο, τα δεινά και την ελπίδα, τις διεξόδους και τις μορφές αντιπαράθεσης με όσους σκοτώνουν τα «όνειρα».

Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι Σχολές Καλών Τεχνών: Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Βελιγραδίου, Σκοπίων, Ζάγκρεμπ, Λουμπλιάνας, Βουκουρεστίου, Κωνσταντινούπολης, Σόφιας. Με ιδιαίτερη πρόσκληση συμμετέχει και το Τμήμα Εικαστικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (καθώς βρίσκεται πολύ κοντύτερα στα Βαλκάνια, από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ Τέχνης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ