Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Πετυχημένο ταξίδι

Αφίσα από τις προβολές τον περασμένο Ιούλη, στο Ρέθυμνο
Αφίσα από τις προβολές τον περασμένο Ιούλη, στο Ρέθυμνο
Από το Σουφλί μέχρι τα Κύθηρα και από την Κάλυμνο μέχρι τα Τζουμέρκα «ταξίδεψαν» οι ταινίες που προβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2011 στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας.

Μετά το πέρας της περσινής διοργάνωσης με 161 συμμετοχές από 36 χώρες ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με τις βραβευμένες ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος, έχοντας ως προτεραιότητα τη «διάδοση των ανεξάρτητων παραγωγών μακριά από τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και τις δεσμεύσεις της διανομής», όπως σημειώνουν οι διοργανωτές.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι οι προβολές ανά τη χώρα έγιναν χάρη στη συνεργασία των τοπικών πολιτιστικών φορέων, αφού, σε αυτήν την προσπάθεια δε βρήκαν την «"αυτονόητη" όπως θα έπρεπε υποστήριξη ούτε από το Δήμο Πατρέων, αλλά ούτε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος». Αντίθετα, ο κόσμος της Πάτρας αγκαλιάζει το φεστιβάλ και προσφέρει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

«Η δημιουργική αμφισβήτηση κόντρα στη στασιμότητα και τον κομφορμισμό και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στις ανθρωπιστικές αξίες που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητες στο σήμερα, είναι οι "αποσκευές" του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης μας που ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα. Αλλωστε, η αόριστη έννοια "πολιτισμός" και όσοι ασχολούνται με αυτόν δε σημαίνει ότι είναι και προοδευτισμός, μην ξεχνάμε ότι και οι Ναζί είχαν ορχήστρες που έπαιζαν Βάγκνερ στις εισόδους των στρατοπέδων συγκέντρωσης», σημειώνουν οι διοργανωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ