Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΠΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
«Απελευθέρωση» πωλήσεων

Αποπνικτικές συνθήκες για κατηγορίες μικροεπαγγελματιών και κλάδων που χαρακτηρίζονται για τη σχετικά μεγάλη διασπορά της οικονομικής δραστηριότητας διαμορφώνει η πολιτική της λεγόμενης απελευθέρωσης των επαγγελμάτων.

Στην κατάργηση των «περιορισμών» και για την πώληση καπνικών προϊόντων (τσιγάρα κ.ά.) προχώρησε η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας και σε εφαρμογή του νόμου για την «κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών» και για το «άνοιγμα» των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». Η δυνατότητα πώλησης εκχωρείται πλέον σε μεγάλες εταιρείες κάθε μορφής (σούπερ μάρκετ κ.ά.), οι οποίες βγαίνουν ενισχυμένες από την απόσπαση ακόμη μεγαλύτερου μέρους από την πίτα και τον τζίρο της αγοράς, σε μια περίοδο που η συνολική μάζα της λαϊκής κατανάλωσης πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Με την ίδια απόφαση καταργούν και τους υφιστάμενους περιορισμούς για την απόκτηση «άδειας περιπτέρου», που προβλέπονταν μόνο για φυσικά πρόσωπα, και που πλέον μπορούν να τα αποκτήσουν εταιρείες κάθε μορφής. Καταργούνται επίσης οι περιορισμοί στην «εκμετάλλευση κυλικείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ