Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα δίκη μαθητών για τις κινητοποιήσεις τους

Καταγγελία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζει τις διώξεις και τις απειλές κατά των αγωνιζόμενων μαθητών και των γονιών τους, στήνει δίκες και ιεροεξεταστήρια για να «συνετιστούν» και να προσκυνήσουν την πολιτική της. Ετσι, σήμερα, οδηγούνται στα δικαστήρια τα μέλη του 15μελούς του Λυκείου Ασπροβάλτας, για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το σχολικό έτος 2009 - 2010, διεκδικώντας να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, δωρεάν βιβλία ξένης γλώσσας, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους οι οικογένειές τους.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι μαθητές στο σχολείο και στο σπίτι μας είναι οι υποκινητές των αγώνων μας! Οσο τσακίζουν τις οικογένειές μας, όσο στα σχολεία μας επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, εμείς θα κινητοποιούμαστε για μόρφωση, δουλειά, ζωή». Και συνεχίζει: «Στέλνουν εισαγγελείς, βάζουν συγκεκριμένους διευθυντές, καθηγητές και γονείς σε διατεταγμένη υπηρεσία έξω από τα σχολεία να απειλούν, να τρομοκρατούν, στήνουν μαθητοδικεία. Θέλουν μέσα στα σχολεία μας την πολιτική που μας στερεί τη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα, την αστυνόμευση και την πειθαρχία στην αδικία. Αυτή είναι η περίφημη δημοκρατία τους.

Γυρίζουμε την πλάτη στα μαθήματα υποταγής. Απαιτούμε κανείς μαθητής να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες. Συντονίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε! Συγκροτούμε τοπικά συντονιστικά σε κάθε δήμο, συμμετέχουμε στις λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά μας. Ολοι στη Γενική Απεργία με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ