Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Οχι στο ιδιώνυμο σε βάρος μεταναστών

Phasma

Νομικά απαράδεκτη και πολιτικά επικίνδυνη χαρακτηρίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» την πρωθυπουργική εξαγγελία για επιβολή αυξημένης ποινής για κάθε αδίκημα που τελείται από δόλο (η συντριπτική πλειοψηφία των αδικημάτων) όταν διαπράττεται από «παράνομο» μετανάστη. Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για εισαγωγή ενός ακόμη «ιδιώνυμου» στα ήδη υπάρχοντα στους διάφορους τρομονόμους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η πρωθυπουργική εξαγγελία για επιβολή αυξημένης ποινής για κάθε αδίκημα που τελείται από δόλο, δηλαδή για τη συντριπτική πλειοψηφία των αδικημάτων, όταν διαπράττεται από "παράνομο" μετανάστη είναι νομικά απαράδεκτη και πολιτικά επικίνδυνη. Πρόκειται για εισαγωγή ενός ακόμη "ιδιώνυμου" στα ήδη υπάρχοντα στους διάφορους τρομονόμους.

Επισημαίνουμε ότι η παράνομη είσοδος, όπως και η έξοδος, από τη χώρα είναι ήδη ποινικό αδίκημα, τιμωρείται αυτοτελώς με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών (και έως πέντε ετών), ενώ, όταν συντρέχει με άλλο αδίκημα, έτσι κι αλλιώς προστίθεται στο κατηγορητήριο του "παράνομου" μετανάστη και προσμετράται στην τυχόν καταδικαστική συνολική ποινή.

Είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών και των προσφύγων έρχονται στην Ελλάδα, σπρωγμένοι από την αδυσώπητη ανάγκη της επιβίωσης, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της άγριας καταπίεσης και εκμετάλλευσης που υφίστανται από τα αντιδραστικά καθεστώτα των χωρών τους. Γι' αυτό ακριβώς, αρκετές αποφάσεις δικαστηρίων δέχονται - και ορθά - την απαλλαγή του κατηγορούμενου μετανάστη, λόγω κατάστασης ανάγκης.

Η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, να εφαρμοστεί η λογική της και σε πολύ ευρύτερες κατηγορίες εργαζομένων και αγωνιστών μη αρεστών στο εκμεταλλευτικό σύστημα, π.χ. να αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση η ιδιότητα του "παράνομου" διαδηλωτή ή απεργού για όποιον συμμετάσχει σε "παράνομη" για τα συμφέροντα της εργοδοσίας απεργία ή διαδήλωση.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει την κλιμάκωση της κατασταλτικής και αυταρχικής εφόδου της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων. Απαιτεί την απόσυρση του σχεδίου για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, που "κόπτεται" για την προσήλωσή του στο "κράτος δικαίου" και τις "ελευθερίες των πολιτών", αναλαμβάνει σοβαρή ευθύνη για την προώθηση τέτοιων αυταρχικών νομοθετημάτων. Καλεί το λαό να επιδείξει "μηδενική ανοχή" στην κατασταλτική, ρατσιστική πολιτική και δράση της κυβέρνησης που αλείφει με βούτυρο το ψωμί της ρατσιστικής "Χρυσής Αυγής" και άλλων φασιστικών ομάδων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαφορετικό αδίκημα η δυσφήμιση σε διαδίκτυο - τηλεόραση (2017-04-04 00:00:00.0)
Στο απυρόβλητο η βασική αιτία (2014-11-19 00:00:00.0)
Για τους πρόσφυγες από τη Συρία (2012-09-20 00:00:00.0)
Διεθνής σύμβαση τρομοκράτησης των λαών (2002-07-14 00:00:00.0)
Πρόχειρος κατάλογος των ...μη παρεμβάσεων! (1997-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ