Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Εκμεταλλεύονται μετανάστες και θησαυρίζουν

Αλλη μια ομολογία ότι πίσω από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, επαίτες, ρακοσυλλέκτες υπάρχουν, λειτουργούν και θησαυρίζουν μεγάλες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να ελεγχθούν, αν υπήρχε πολιτική βούληση, είχαμε χτες, διά στόματος μάλιστα του δημάρχου Αθήνας Γ. Καμίνη.

Μιλώντας στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταναστών που γυρίζουν με καρότσια στους δρόμους, συλλέγοντας ανακυκλώσιμα υλικά από κάδους απορριμάτων, ο δήμαρχος είπε ότι αυτά τα υλικά τα πάνε σε αποθήκες, ότι η αστυνομία ξέρει πού τα πάνε όπως ήξερε και πού είναι οι αποθήκες του λεγόμενου παρεμπορίου, ότι πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα, ότι υπάρχουν πιστόλια παντού, ότι ξέρουν (σ.σ. οι αρμόδιες αρχές) γι' αυτά τα ζητήματα όπως ξέρουν όλοι πώς κυκλοφορούν τα ναρκωτικά και από πού, ότι υπάρχουν κυκλώματα, διαφθορά, διαπλοκή, ότι το σύστημα πλέον δε λειτουργεί όπως πρέπει και χρειάζονται «τομές».

Οι παραδοχές του δημάρχου επιβεβαιώνουν ότι σε κυκλώματα που λειτουργούν με βιτρίνα φτωχοδιαβόλους αλλοδαπούς, θησαυρίζουν και Ελληνες, με την ανοχή ή και συνέργεια θυλάκων του αστικού κράτους . Οτι η «νόμιμη» καπιταλιστική ελληνική οικονομία αλληλοσυμπληρώνεται με την παράνομη, τα κεφάλαια εισρέουν από τη μία στην άλλη, «ξεπλένονται» και επανεπενδύονται. Σημειωτέον ότι δική τους υπηρεσία, η ΕΥΠ, σε έκθεσή της (αποσπάσματα της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας το Μάη του 2011) έγραφε για τα «συνεταιράκια» π.χ. του «παρεμπορίου»: «Μια σημαντική διάσταση του φαινομένου αποτελεί η μεθόδευση κοινοτήτων μεταναστών να διεισδύσουν με διάφορους τρόπους σε κεντρικές οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με την εθνική μας οικονομία (...) Είναι πλέον διαπιστωμένη η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από Ελληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς, νόμιμους ή μη μετανάστες (...)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ