Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις ενάντια στην κυριακάτικη αργία

Μεθοδεύσεις για κατάργηση της αργίας της Κυριακής και άνοιγμα των καταστημάτων, καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στις 10/9 γίνεται αναφορά για άνοιγμα της αγοράς μερικές Κυριακές το καλοκαίρι, ενδεχόμενο που όπως αναφέρεται θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στις 26/9.

Η αγορά, σημειώνει το σωματείο, δε στενάζει από το ωράριο. «Στενάζει από τη φτώχεια και τη χρεοκοπία του λαού. Η μεθόδευση που ακολουθείται δεν έχει στόχο το ζωντάνεμα της αγοράς, αλλά τον ενταφιασμό των εργαζομένων και των μικρομάγαζων υπέρ των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών εμπορικών επιχειρήσεων (πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ). Και η μεθόδευση αυτή είναι σίγουρο ότι δε θα ισχύσει μόνο για μερικές Κυριακές, αλλά προοπτικά, για όλο το χρόνο. Η απελευθέρωση του ωραρίου είναι κεντρικός στόχος της ΕΕ από πολύ παλιά, πριν την κρίση», τονίζει το σωματείο.

Το σωματείο υπογραμμίζει ότι η Κυριακή αργία είναι κατάκτηση εδώ και έναν αιώνα. Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί τους αυτοαπασχολούμενους σε κοινό μέτωπο, «να αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια κατάργησής της και να επαγρυπνούμε σε κάθε επιχειρούμενη προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας», καταλήγει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ