Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα 24ωρη απεργία των μεταλλεργατών

Προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια

Απεργούν σήμερα οι μεταλλεργάτες όλης της χώρας, υψώνοντας το ανάστημά τους στην πολιτική συγκυβέρνησης και ΕΕ, που τους καταδικάζει στην ανεργία και την ανέχεια, συντρίβει το σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων και οδηγεί στην απαξίωση και τη διάλυση ολόκληρους κλάδους με χαρακτηριστική περίπτωση τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Οχι άλλη υπομονή, να πάρουμε τώρα την κατάσταση στα χέρια μας», «σήμερα οι εργαζόμενοι στη ναυπηγική βιομηχανία, εάν δε μετατρέψουμε την πείρα μας σε κριτήριο και οδηγό για τη δράση μας, είμαστε καταδικασμένοι», επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή προς τους εργάτες Μετάλλου, τους οποίους καλεί να μετατρέψουν τη σημερινή απεργία σε σταθμό για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη, να αναδείξουν το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων, των οικογενειών τους, στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού.

Για την παραπέρα οργάνωση της πάλης καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ