Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προπαγανδίζουν τη «Δημιουργική Ευρώπη»

Ξεκίνησε η προπαγάνδιση του νέου χρηματοδοτικού «πακέτου» της ΕΕ στον πολιτιστικό τομέα, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δημιουργική Ευρώπη 2014 - 2020» που αντικαθιστά το πρόγραμμα «Πολιτισμός» που λήγει το 2013 και στοχεύει στην ολοκληρωτική υπαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στο παραπάνω πλαίσιο πραγματοποιήθηκε (18/9) από το «Πολιτιστικό Σημείο Επαφής» της Ελλάδας συνάντηση των πολιτιστικών φορέων που συμμετέχουν στο «Πολιτισμός 2007-2013», για την παρουσίαση του νέου «φρούτου» της «Δημιουργικής Ευρώπης». Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πώς «οραματίζεται» η ΕΕ το «πολιτιστικό τοπίο» του μέλλοντος, η συνάντηση έγινε στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Ιδρυμα Α. Σ. Ωνάση»...

Συμμετείχαν οι φορείς: Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων, Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟ, Βυζαντινό Μουσείο Αθήνας, Μουσείο Μπενάκη, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ), Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης ΤΕΙ Αθήνας, Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού- Περιβάλλοντος- Νεολαίας- Αθλησης Δήμου Ιωαννιτών, Ινστιτούτο Ερευνας Μουσικής και Ακουστικής - Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης, Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρα και Ραϋμόνδος Ντάνκαν», Ιδρυμα Θεοχαράκη, Athens Video Art Festival, Χοροθέατρο «ΔΑΓΙΠΟΛΗ», θέατρο «Τόπος αλλού» («Αερόπλοιο», Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου), Σ.Μου.Θ. («Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου»), Λάρισα «DRYHONEY» (Δ. Κουρούμπαλης και ΣΙΑ ΕΕ), ΙΤΙ (Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου), ΕΚΔΙΘ (Eλληνικό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου), DIAN (Δραστηριότητες Εκπαίδευσης και Διαχείρισης), «PRISMA», Art Syndicate.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ