Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητά μηδενικό ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

«Να μηδενίσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης» και να «μειώσει δραστικά τον ΕΦΚ στα άλλα καύσιμα», καλεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), τονίζοντας ότι η τιμή του πετρελαίου δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 1,60 ευρώ ανά λίτρο! Υπογραμμίζει ότι «χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άρρωστοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, κινδυνεύουν από το ψύχος τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Οι ζωές των ανθρώπων αυτών είναι πάνω απ' όλα και δεν μπορεί να συμψηφιστούν με κανένα "δημοσιονομικό όφελος" ούτε με κανένα πλασματικό "κοινωνικό συμφέρον" ή επίκληση της λεγόμενης "υπέρτατης ανάγκης" της χώρας. Από την πλευρά μας, δεν πρόκειται να γίνουμε συνεργοί και συνένοχοι σε ένα ετοιμαζόμενο και προαναγγελθέν κοινωνικό έγκλημα».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ακόμη ότι «ανεξάρτητα από διακηρύξεις περί "επιδόματος θέρμανσης" η ουσία είναι ότι αυτό, εάν δοθεί, δεν πρόκειται να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών. Από τις ως τώρα παλινωδίες της κυβέρνησης για το επίδομα και οι απαγορευτικοί όροι που συζητούνται συμπεραίνουμε ότι ελάχιστοι θα το πάρουν και η μεγάλη μάζα των φτωχών καταναλωτών θα κληθεί να πληρώσει ακριβά το πετρέλαιο θέρμανσης από το ανύπαρκτο εισόδημά της». Σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε ότι θα υπάρξει κάθετη πτώση της κατανάλωσης και των εσόδων του κράτους ενώ παράλληλα οι κοινωνικές, οικονομικές, και περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι τραγικές».

Η ΟΒΕ θεωρεί απαράδεκτη κάθε αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αναφέροντας ότι «οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές, από εικονικές εξαγωγές και εικονικούς εφοδιασμούς πλοίων με ατελώνιστο πετρέλαιο». Ζητά επίσης ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου στον εφοδιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ