Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
Προτάσεις για την άρση του κορεσμού στα δίκτυα

Προτάσεις για την άρση του «εικονικού κορεσμού» στα ηλεκτρικά δίκτυα, που τον αποδίδει στο μεγάλο αριθμό αιτήσεων, κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), με επιστολή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σ' αυτή, συνδέει το θέμα με «τη βιωσιμότητα του κλάδου, αλλά και της αγοράς ΑΠΕ γενικότερα» και ζητά την άμεση εφαρμογή ενός «τολμηρού» πακέτου μέτρων.

Η απόφαση του υπουργείου να αναστείλει νέα έργα και να κηρύξει την Πελοπόννησο κορεσμένη περιοχή, ανέστειλε πολλά έργα με αναμενόμενες συνέπειες και στις εταιρείες που κατασκευάζουν το φωτοβολταϊκό εξοπλισμό. Οι εταιρείες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για τα αποτελέσματα ενός επιχειρηματικού, στην ουσία, ανταγωνισμού και κάνουν λόγο για «πρόχειρες» ρυθμίσεις, αλλά και παράλογες και καταστροφικές.

Αυτό που ζητά είναι: «Την επιβολή εγγυοδοσίας για δέσμευση ηλεκτρικού χώρου, σε όλα τα έργα ΑΠΕ, με αναδρομική ισχύ, πλην αυτών που αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Τη μείωση του 18μηνου "κλειδώματος" της ταρίφας που ισχύει σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ