Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνες περικοπές εφημεριών

Τους ειδικευμένους παθολογοανατόμους γιατρούς εξαίρεσε απ' τις εφημερίες των μηνών Ιουλίου - Αυγούστου και Σεπτεμβρίου ο διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου στην Αθήνα Κώστας Μπάνης υλοποιώντας την οδηγία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, για εξαίρεση ολόκληρων ειδικοτήτων απ' τις εφημερίες για την «περιορισμό της σπατάλης».

Δηλαδή, κόβουν χρήματα απ' την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών. Για παράδειγμα, αν χρειαστεί να γίνει μια επέμβαση το απόγευμα ή σε ένα επείγον περιστατικό στη διάρκεια της εφημερίας και χρειάζεται μια ταχεία βιοψία, δε θα υπάρχει η δυνατότητα της έκφρασης γνώμης απ' τον ειδικευμένο γιατρό (που είναι ο παθολογοανατόμος). Κι έτσι μπορεί να ξεφύγει, λόγου χάρη, ένας καρκίνος, που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μια κι έξω.

Μάλιστα, υπάρχει και το παράδοξο: Στους ειδικευόμενους -που υποτίθεται ότι εκπαιδεύονται δίπλα στους ειδικευμένους- τους επιτρέπει να κάνουν μόνοι τους περιορισμένο αριθμό εφημεριών.

Με εξώδικό τους 11 παθολογοανατόμοι γιατροί του «Ιπποκρατείου» ζητούν την ένταξή τους στις εφημερίες και τις πληρωμές, όσων εφημεριών έγιναν με βάση επιστημονικά κριτήρια και την κάλυψη των ασθενών στις εφημερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ