Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανάστατα τα δημοτικά ωδεία

Σε μεγάλη αναστάτωση εξακολουθούν να βρίσκονται οι καθηγητές μουσικής και οι άλλοι εργαζόμενοι των δημοτικών ωδείων όλης της χώρας, όπως και οι χιλιάδες μαθητές και οι γονείς τους, αφού αυτές οι μοναδικές δομές μουσικής παιδείας, με όσο από το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα τούς απέμεινε, κινδυνεύουν με «λουκέτο», λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους. Επιπλέον, οι συμβιβασμένες δημοτικές αρχές, αντί να διεκδικήσουν, μαζί με τους δημότες και τους καθηγητές, από το κράτος την απρόσκοπτη λειτουργία των ωδείων, μεταβιβάζουν το πρόβλημα στους εργαζόμενους των ωδείων, προσανατολίζοντάς τους να γίνουν ...«επιχειρηματίες»!

Μετά την πρόσφατη διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Δικτύου Δημοτικών Ωδείων και την παρέμβαση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου - που ανέδειξε τους κινδύνους της πλήρους εμπορευματοποίησης των δημοτικών ωδείων - με σχετική ανακοίνωσή του και το παράρτημα στην Κεντρική Μακεδονία της Πανελλήνιας Ενωσης Μουσικών ΟΤΑ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Τα δημοτικά ωδεία αφήνονται στην τύχη τους» και «ταυτόχρονα ανοίγεται έμμεσα ο δρόμος αλλαγής του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος με διάφορες μορφές σύμπραξης ιδιωτικών, συνεταιριστικών κλπ. φορέων με τους δήμους, με αβέβαιη την οικονομική τους βιωσιμότητα, με υπονόμευση του κοινωνικού τους ρόλου και παραπέρα υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων των καθηγητών».

Προσθέτει ότι «εκατοντάδες καθηγητές παραμένουν άνεργοι, σε καθεστώς αγωνίας και αβεβαιότητας για την επιβίωσή τους, αισθανόμενοι ότι η ποιότητα, η αξία και η κατοχύρωση του εκπαιδευτικού τους έργου στα δημοτικά ωδεία υπονομεύεται ανεπανόρθωτα». Ζητά την άμεση έγκριση όλων των αναγκαίων θέσεων εργασίας και επαναπρόσληψη όλων των καθηγητών των δημοτικών ωδείων.

Το παράρτημα σημειώνει ότι σχετικό υπόμνημα κατατέθηκε (17/9) στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και στους δημάρχους της Κ. Μακεδονίας, αλλά «δεν υπάρχει καμία απάντηση ή εξέλιξη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ