Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Κόντρα αθλητών - ΔΟΕ για τα κέρδη

Η ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού σε συνδυασμό με τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο απ' ό,τι φαίνεται βάζουν σε νέα φάση τις κόντρες συμφερόντων. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ίσως στο άμεσο μέλλον να υπάρξει αλλαγή στο μέχρι τώρα στάτους κβο που επικρατεί όσον αφορά τη διαχείριση και το λόγο στην πίτα των κερδών σε μεγάλες διοργανώσεις όπως π.χ. οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και αυτό γιατί στο παιχνίδι φαίνεται να μπαίνουν δυναμικά και οι ίδιοι αθλητές, ιδιαίτερα οι λεγόμενοι πρωτοκλασάτοι, οι οποίοι πλέον ζητούν να έχουν και αυτοί λόγο στα κέρδη από τις διαφημίσεις.

Επίμαχο σημείο είναι το άρθρο 40 του καταστατικού της Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο οι αθλητές απαγορεύεται να διαφημίσουν οποιοδήποτε προϊόν κατά τη διάρκεια των Αγώνων αλλά και τις ημέρες πριν την έναρξη, σε μία προσπάθεια να προστατευθούν οι «κολοσσιαίες» συμφωνίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πριν λίγες ημέρες η Ενωση Αθλητών Στίβου στις ΗΠΑ (Track & Field Athletes Association) ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία σχηματισμού κορυφαίων αθλητών, οι οποίοι επιζητούν την κατάργηση του εν λόγω κανονισμού, ώστε να «καρπώνονται» και αυτοί μέρος του πακτωλού εκατομμυρίων που ξοδεύονται για τη διαφήμιση στους Αγώνες.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ και κάτοχος των χρυσών μεταλλίων σε 100μ., 200μ. και 4Χ100μ. το 2008 και το 2012, Γ. Μπολτ, ο συμπατριώτης του, Γιόχαν Μπλέικ, καθώς και οι Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, Ιβέτ Λάλοβα, Τσουράντι Μαρτίνα, Φέλιξ Σάντσες, Σερίκα Γουίλιαμς, Σάνια Ρίτσαρντς Ρος και Μπερνάρ Λαγκάτ είναι μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στο σχηματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ