Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΑΣΕΒΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, πραγματοποίησε χτες το πρωί η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, και απαίτησε άμεση ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων από τα χρέη προς τις τράπεζες.

Οι εκπρόσωποι της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ παρουσίασαν τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και ειδικά όσοι αναγκάστηκαν να δανειστούν από τις τράπεζες για να επενδύσουν στη δουλειά τους, καθώς σήμερα αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Απαίτησαν: Διαγραφή των χρεών από τόκους. Μείωση κατά 50% όλων των δανείων και αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για τους αυτοαπασχολούμενους που έμειναν άνεργοι. Μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες. Πάγωμα των δανείων για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη παραγραφή των πανωτοκίων. Ευνοϊκό καθεστώς χρηματοδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις με δέσμευση διαθεσίμων από τις τράπεζες, επιδότηση επιτοκίου ώστε να μην υπερβαίνει κατά 1,5 μονάδες τον πληθωρισμό και κρατική εγγύηση. Ειδικά κίνητρα για τους συνεταιρισμούς, που θα ευνοούν τη συνεταιριστικοποίηση των μικρών επιχειρήσεων σε κλάδους με υψηλή συγκέντρωση μικρών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ