Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισαγγελική έρευνα για καταθέσεις στην Ελβετία

Προκαταρκτική εξέταση για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», στην οποία περιλαμβάνονται ονόματα Ελλήνων ή εταιρειών που είχαν καταθέσεις στην ελβετική Τράπεζα UBS, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης.

Βάσει δημοσιευμάτων, παρά το γεγονός ότι η λίστα παραδόθηκε το 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, οι αρμόδιες Αρχές δεν έκαναν τίποτα, προκειμένου να διερευνηθεί αν ήταν νόμιμα τα χρήματα και αν φορολογήθηκαν. Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητάει να του αποσταλεί αυτή η λίστα, αν υπάρχει, για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος.

Σε κάθε περίπτωση, τα ποσά που ακούγονται (2.000 δικαιούχοι καταθέσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ), αν και είναι μέρος μόνο των χρημάτων που διατηρεί η ντόπια αστική τάξη στα θησαυροφυλάκια του εξωτερικού, επιβεβαιώνουν την ασύλληπτη «νόμιμη» κλοπή του λαού από τους μεγαλοεργοδότες, που συσσωρεύουν πλούτο και στη συνέχεια, κάνοντας χρήση της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων της ΕΕ, διοχετεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ