Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι υδραυλικοί εκλέγουν σήμερα νέα διοίκηση

Με τη διακήρυξή της η «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Υδραυλικών» ζητά την υπερψήφιση του συνδυασμού, δεσμευόμενη να συνεχίσει τη σύγκρουση με την εκάστοτε εξουσία για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων του κλάδου

Με τη δέσμευση ότι η «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Υδραυλικών» (ΔΕΚΥ) που υποστηρίζεται από τη Δημοκρατική Κίνηση ΕΒΕ (ΔΗΚΕΒΕ) θα συνεχίσει να πρωτοστατεί και να συγκρούεται με την εκάστοτε εξουσία για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του κλάδου, η παράταξη ζητάει την ψήφο των υδραυλικών στις εκλογές που θα γίνουν σήμερα στο Σύνδεσμο Υδραυλικών Αθήνας και Περιχώρων. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα γραφεία του συνδέσμου, Κειριαδών 1 - Κ. Πετράλωνα, στο 2ο όροφο.

Η «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Υδραυλικών» στη διακήρυξή της τονίζει ότι όπως έχει διαμορφωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας, τα λαϊκά εισοδήματα και μαζί και των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, διαρκώς συρρικνώνονται και ο πλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια.

Συνεχίζει να σφίγγει η μέγκενη στους επαγγελματοβιοτέχνες με στόχο τον αφανισμό ενός μεγάλου τμήματος από αυτούς. Το ασφαλιστικό σύστημα που θα ισχύει δε θα έχει καμία σχέση με τον κοινωνικό χαρακτήρα που με τόσες θυσίες κατακτήθηκε, τονίζει η παράταξη, αλλά θα πρόκειται για πλήρη ιδιωτικοποίηση, για ένα σύστημα που θα πατάει στη βάση της πλήρους ανταποδοτικότητας.

Στο χώρο της οικοδομής που υπήρξε μια αναθέρμανση με τα στεγαστικά δάνεια, τώρα με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα δυσκολέψει πολύ περισσότερο η απόκτηση σπιτιού με αποτέλεσμα τη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Παράλληλα, η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε τη συρρίκνωση του ΟΑΕΔ, του μοναδικού φορέα ανεύρεσης εργασίας και επιμόρφωσης.

Το αποκορύφωμα, καταγγέλλει, είναι ότι σε όλα αυτά η κυβέρνηση έχει τη συναίνεση της ΓΣΕΒΕΕ που με πρόσχημα το «διάλογο» στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική.

Η «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Υδραυλικών» δεσμεύεται ότι το ΔΗΚΕΒίτικο κίνημα, σταθερό στις θέσεις του και στις αρχές του, θα αγωνιστεί με όλους τους φορείς για την περιφρούρηση των κατακτήσεων των ΕΒΕ. Δεσμεύεται ότι θα είναι εμπόδιο σε όσους υπονομεύουν τις κατακτήσεις και την προκοπή του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ