Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΚΚΑ - ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΟΚΚΑ - ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΒΑΣΩΣ ΜΑΥΡΙΚΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε 167 ευρώ.

Οι σύντροφοί της από τη ΚΟ Γλυφάδας

***

ΦΩΤ.

Σαν σήμερα (2 Οκτωβρίου 2012) συμπληρώνονται 9 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας η αδελφή μας, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΑ - ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ.

Η Αγγελική γεννήθηκε το 1934 στο χωριό Λέκκα Σάμου.

Μέσα από την οικογένεια στην οποία μεγάλωσε, κληρονόμησε αρχές από τον τρόπο που ζούσαν οι γονείς μας και τις προοδευτικές ιδέες τους που πέρασαν και στα παιδιά τους. Στη συνέχεια, παντρεύτηκε τον εξαίρετο νέο, τον Γιάννη Βουλαρινό από το χωριό Μανωλάτες Σάμου που κι αυτός ήταν γόνος μιας τέτοιας οικογένειας. Συνέχισαν την πορεία στη ζωή τους, δίνοντας πάντα το «παρών» σε όλους τους αγώνες για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, περνώντας στα ανώτερα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στη μνήμη της προσφέρω το ποσόν των 50 ευρώ στη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Ο αδελφός της, Μανώλης Κόκκας

Πανόραμα Σκαφιδιάς

***

Στις 28.9.1948 από το έκτακτο Στρατοδικείο Δράμας καταδικάστηκε σε θάνατο ο ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΟΛΥΕΥΘΥΜΟΣ μαζί με άλλους 7 συναγωνιστές του και εκτελέστηκαν στις 2 Οκτώβρη 1948.

Στη μνήμη του πατέρα του, ο γιος του Βογιατζής Θωμάς προσφέρει 1.000 ευρώ στη Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ για την αποπεράτωση των Γραφείων του Κόμματος στη Δράμα.

***

ΦΩΤ.

Η «καπετάνισσα» ΔΕΣΠΩ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, γεννήθηκε στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας στις 30.11.1925 και εκτελέστηκε στις 5.9.1949 στην Αγριλιά Μεσολογγίου.

Στη μνήμη της, η αδελφή της Σοφία Ζώη - Αλεξοπούλου προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

Στη μνήμη του κομμουνιστή, πολιτικού πρόσφυγα στην Πολωνία και μέλους της ΟΕΝΟ ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΥΡΗ και της γυναίκας του ΖΑΧΑΡΟΥΛΑΣ από τα Καρδάμυλα της Χίου προσφέρει στην Κομματική Οργάνωση Χίου η Βαρβάρα Ποδιά 20 ευρώ.

Δέσπω Αλεξοπούλου
Δέσπω Αλεξοπούλου
***

ΦΩΤ.

Στις 6.9.2012 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΠΑΤΣΙΩΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Παλιούρι Διδυμότειχου Εβρου. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1946. Συμμετείχε στον ΔΣΕ και πολέμησε στο Γράμμο. Με τη λήξη του εμφυλίου βρέθηκε στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης. Παντρεύτηκε τη συντρόφισσα Διαλεχτή και απέκτησαν δυο παιδιά. Το 1975 επαναπατρίστηκε αρχικά στην Αθήνα και αργότερα μετακόμισε στο Ελληνοχώρι Διδυμότειχου. Παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και υπήρξε μέλος της ΚΟΒ Ελληνοχωρίου.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του και τα παιδιά του Παρασκευάς και Φωτούλα, προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ελληνοχωρίου.


ΒΑΣΩ ΜΑΥΡΙΚΟΥ
ΒΑΣΩ ΜΑΥΡΙΚΟΥ

ΠΑΤΣΙΩΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΤΣΙΩΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ