Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γιόρτασε την 52η επέτειο της ανεξαρτησίας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την πιο σημαντική κατάκτηση του κυπριακού λαού χαρακτήρισε την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της χώρας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε σχετικό διάγγελμα του. Με αφορμή την συμπλήρωση 52 χρόνων από την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δ. Χριστόφιας υπενθύμισε ότι η κατάσταση, της κατοχής και της διαίρεσης στην οποία βρίσκεται η χώρα από το 1974, «απειλεί τις κατακτήσεις του λαού και μας υποχρεώνει σε περίσκεψη, προβληματισμό και εγρήγορση».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό κατέληξαν σε στασιμότητα και ουσιαστικά σε αδιέξοδο», λόγω της στάσης του Ντ. Ερογλου, που προωθεί τη λύση δύο κρατών και κάλεσε σε ενότητα, με φόντο τη δεδομένη ανησυχητική κατάσταση. Η επέτειος της ανεξαρτησίας στη Λευκωσία τιμήθηκε με στρατιωτική παρέλαση.

Στο μεταξύ, προσωπικό διάβημα στα Ηνωμένα Εθνη, έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ζητώντας την απελευθέρωση τριών αστυνομικών της Τροχαίας Λευκωσίας, οι οποίοι απήχθησαν την Κυριακή από δυνάμεις του ψευδοκράτους, την ώρα που καταδίωκαν ημιφορτηγό με κατοχικές πινακίδες, στη νεκρή ζώνη.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρουν, πληροφορίες κρατούνται σε «αστυνομικό τμήμα» του ψευδοκράτους, όπου τους αφαιρέθηκε ο οπλισμός και κατασχέθηκαν τα οχήματά τους. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί βρέθηκαν ενώπιον «δικαστηρίου» του ψευδοκράτους και σύμφωνα με απόφασή του θα οδηγηθούν σήμερα στο «στρατοδικείο» των κατοχικών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ