Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αμεσες αγωνιστικές δράσεις ενάντια στα νέα μέτρα

Η κατάθεση του αντιλαϊκού πακέτου να σημάνει «συναγερμό» σε κάθε δήμο, να γίνουν επιτόπου κινητοποιήσεις

Αμεση πρέπει να είναι η αντίδραση στους χώρους δουλειάς με την κατάθεση των νέων αντεργατικών μέτρων. Οι δυνάμεις του συνδικάτου και του ΠΑΜΕ σε κάθε δήμο να καλέσουν τους εργαζόμενους σε επιτόπου κινητοποιήσεις.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές από 30 και πλέον δήμους.

Εισηγητικά, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Μπ. Βορτελίνος, μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στην ένταση της μάχης μέσα στους χώρους δουλειάς και στο συντονισμό της δράσης των σωματείων των δήμων με άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς της κάθε περιοχής. Υπογράμμισε ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ δεν μπορεί να οργανώσει και να συντονίσει τη δράση των σωματείων αφού κινείται στη γραμμή του συμβιβασμού, στη λογική εκτόνωσης των αγώνων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε προγραμματίσει για χτες και αύριο δύο δράσεις χωρίς να κηρύξει ούτε στάση εργασίας. Ταυτόχρονα, καλλιεργεί αυταπάτες προβάλλοντας αιτήματα όπως η ΚΕΔΕ «να πάψει να είναι θεατής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων»! Δηλαδή, ζητά οι δήμαρχοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ που προωθούν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές στην Τοπική Διοίκηση να πουν ότι διαφωνούν με αυτές! Στην αντίπερα όχθη από αυτές τις δυνάμεις στέκεται το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που μπορεί να συντονίσει την πάλη των εργαζομένων στον κλάδο γιατί έχει ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό.

Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν μεταφέρθηκε εμπειρία από τα επιχειρησιακά σωματεία. Το Σωματείο Ηλιούπολης έχει προχωρήσει σε δύο συσκέψεις με τα σωματεία των γειτονικών δήμων και με τα σωματεία της περιοχής. Παράλληλα, προχωρούν για κοινή σύσκεψη με τους γονείς, για τους παιδικούς σταθμούς. Στο Σωματείο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής για την πανελλαδική απεργία κάνανε συνελεύσεις και συγκρότησαν επτά απεργιακές επιτροπές. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν σχεδόν καθολική, ωστόσο αναδείχθηκε η ανάγκη να ενταθεί η μάχη για ενεργό συμμετοχή σε όλη τη ζωή του συνδικάτου. Αναδείχτηκε ακόμα η ανάγκη να αποκαλύπτεται συστηματικά η υπονομευτική δράση των άλλων δυνάμεων.

Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γ. Πέρρος χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την ανοιχτή συνεδρίαση και τη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκειά της και επισήμανε πως πρέπει να αποχτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Ετσι θα δυναμώσουν οι δεσμοί με τους εργαζόμενους, θα δυναμώσει το ίδιο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τόνισε την ανάγκη τα μέλη των συνδικάτων να συμμετέχουν ενεργά στη δράση τους. Επίσης, στις συζητήσεις που γίνονται με τους εργαζόμενους πρέπει να αναδεικνύονται οι αιτίες και οι στόχοι των μέτρων. Να μπαίνει το ζήτημα για το τι σημαίνει ανάπτυξη, ποιον εξυπηρετεί κάθε φορά. Να αναδειχθεί ότι σήμερα τα επιτελεία της αστικής τάξης επιδιώκουν να αλλάξουν το διαχειριστή του καπιταλισμού. Να αναδειχθούν οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων που κινούνται στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ