Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Στο επίκεντρο τα προβλήματα

Εν μέσω της ρευστής κατάστασης, αφού ακόμα και το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας είναι ορατό τουλάχιστον μέχρι σήμερα που αναμένεται κάποιο ξεκαθάρισμα του τοπίου - δόθηκε χτες η επίσημη συνέντευξη των 14 προπονητών των ομάδων της Α1 ανδρών. Από τη μία, οι μεγαλύτερες απαιτήσεις των επιχειρηματιών του μπάσκετ (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) που ζητάνε περισσότερα λεφτά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από την άλλη, το σύνηθες σκηνικό των τελευταίων ετών με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες και αρκετοί παίκτες έκαναν την ατμόσφαιρα να είναι βαριά. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του αρχηγού του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη που μίλησε για ανοργανωσιά, τις ευθύνες των αρμοδίων και για το ζοφερό μέλλον του αθλήματος. «Σήμερα είμαστε εδώ, αλλά δεν ξέρουμε καν εάν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι απαράδεκτο και υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το άθλημα. Πώς είναι δυνατόν αυτό το άθλημα, με τις τόσες επιτυχίες, να μην ξέρει εάν θα ξεκινήσει. Δεν έχουμε καν μια μπασκετική εκπομπή. Δεν έχουμε πρόγραμμα. Ξεκινάει η Ευρωλίγκα κι εμείς δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ματς. Να δούμε επιτέλους τι θα γίνει. Δεν είμαι υπεύθυνος. Εγώ παίζω μπάσκετ. Αν ήμουν υπεύθυνος θα έκανα τα πάντα για να λυθεί το θέμα. Να σταματήσουμε να υποβαθμίζουμε το πρωτάθλημα. Πιο κάτω δεν γίνεται να το πάμε», δήλωσε ο ερυθρόλευκος παίκτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Λάζαρου Παπαδόπουλου παίκτη του ΠΑΟΚ, αλλά και πρώην προέδρου του συνδέσμου των παικτών (ΠΣΑΚ) με άριστη γνώση της κατάστασης που επικρατεί που μεταξύ άλλων τόνισε: «Εδώ είμαστε όλα αυτά τα χρόνια και συζητάμε τα ίδια θέματα. Ποιος θα ανέβει, ποιος θα πέσει, πόσες θα είναι οι ομάδες. Οσο σκεπάζει η διοίκηση τα προβλήματα, αυτά θα συνεχίζουν να υπάρχουν».

Οι δηλώσεις προπονητών

Στα αγωνιστικά ζητήματα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις δηλώσεις των προπονητών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι οποίοι και φέτος ετοιμάζονται να δώσουν μόνοι τους τη μάχη για τον τίτλο, έχοντας για πρώτη φορά και οι δυο Ελληνες τεχνικούς στον πάγκο τους... Από πλευράς πρωταθλητών Ελλάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ποιότητα του Ολυμπιακού, αλλά και την ανάγκη της καθιέρωσης στην κορυφή την οποία κατέκτησε την περσινή χρονιά. Για την αλλαγή δεδομένων που έχει έρθει στο ελληνικό μπάσκετ έκανε λόγο ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης. Για το δύσκολο εγχείρημα να παραμείνει ο Πανιώνιος στα υψηλά σκαλοπάτια όπως έκανε πέρσι μίλησε ο προπονητής των «κυανέρυθρων» Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ ο Μηνάς Γκέκος, από πλευράς Κολοσσού Ρόδου, αναφέρθηκε στη σταθερή ανοδική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

  • Ο προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στη Νέα Κηφισιά και τον Ολυμπιακό θα γίνει οριστικά στο ΣΕΦ την Πέμπτη (4/10, 7μ.μ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ