Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για τη «Διεθνή Μέρα Δράσης»

Στη Ρώμη θα γίνει συγκέντρωση με συμμετοχή και της αποστολής του ΠΑΜΕ. Παρεμβάσεις οργανώνονται και στην Ελλάδα, σε μεγάλες επιχειρήσεις

Η αποστολή του ΠΑΜΕ κατά την αναχώρησή της (προχτές)
Η αποστολή του ΠΑΜΕ κατά την αναχώρησή της (προχτές)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλες τις ηπείρους οργανώνονται στο πλαίσιο της σημερινής «Διεθνούς Μέρας Δράσης» της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για τα τρόφιμα, το νερό, το φάρμακο, το βιβλίο, τη στέγη.

Σήμερα, στη Ρώμη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην οποία θα πάρει μέρος και η αποστολή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που αναχώρησε από την πατρίδα μας, προχτές. Στην αποστολή του ΠΑΜΕ συμμετέχουν περίπου 100 εργαζόμενοι από τους κλάδους των οικοδόμων, των υγειονομικών, των τροφίμων, του μετάλλου, των τραπεζών, αλλά και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες.

Το πρόγραμμα δράσης έχει ως εξής:

-- Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της αποστολής από συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών θα πάρει μέρος σε σύσκεψη - εκδήλωση που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Τροφίμων της ΠΣΟ στη Ρώμη για τα διατροφικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και πολλοί λαοί και τα προβλήματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κλάδο των τροφίμων.

-- Στις 4 μ.μ. τοπική ώρα η αποστολή του ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενους από τα Συνδικάτα Βάσης Ιταλίας θα διαδηλώσουν έξω από τα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων.

Εκδηλώσεις και στην Ελλάδα

Το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει στις σημερινές κινητοποιήσεις της ΠΣΟ, αναλαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες και στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σήμερα θα γίνει:

  • Συγκέντρωση των εργαζομένων στην αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία φαρμάκων «Beringer» στις 12 το μεσημέρι, όπου θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ Γ. Μαυρίκος.
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Φαρμάκου στην εταιρεία φαρμάκων «Farmasern Lili» αμερικάνικων συμφερόντων.
  • Συγκέντρωση των εργαζομένων το πρωί στην ΕΥΔΑΠ (τεχνικό Πειραιά).
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ (Θεσσαλονίκη) στις 11 π.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ