Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στόχος τους η εξαθλίωση των εργαζομένων...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ να ανοίξει το θέμα της ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των αποζημιώσεων απόλυσης, μας είπε ...περήφανος για τη στάση του ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Αυτό που δε μας πληροφόρησε είναι το ...πότε θα είναι η ώρα. Δηλαδή, για πότε το έχουν προγραμματίσει να μας το «πλασάρουν» και αυτό... σαν αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Προφανώς, το μόνο που δείχνουν τέτοιου είδους δηλώσεις είναι ότι έχουν αποφασισμένη ήδη την εξόντωση των εργαζομένων. Απλά αναζητούν τον κατάλληλο τρόπο για να προωθήσουν τα μέτρα τους με τις λιγότερες αντιδράσεις.

ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ της τρόικα μιλάνε μόνον οι ταπεινοί υπουργοί της κυβέρνησης. Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που δεν πέφτει σε τέτοιο επίπεδο.

Αντίθετα κάνει «πολιτική διαπραγμάτευση» με τους ομολόγους του των χωρών της ΕΕ. Εχει πιάσει τα τηλέφωνα και συζητά σε ένα άλλο ανώτερο επίπεδο...

Ομως γεγογνός είναι πώς είτε με τους πρωθυπουργούς συζητάνε οι κυβερνώντες είτε με τους υπαλλήλους της τρόικας, το θέμα είναι το ίδιο: Η περίφημη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει μικρότερους μισθούς για τους εργαζόμενους και περισσότερα κέρδη για την πλουτοκρατία.

Αυτό δεν αλλάζει γιατί εκεί είναι και το ζουμί της όλης ιστορίας, είναι συνένοχοι όλοι τους για όσα θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ σκέφτονται να συνεχίσουν αυτή την κωμωδία με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ»;

Αν με κάτι τέτοια προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι αναζητούν να φορολογήσουν τα κέρδη που κρύβονται στην Ελβετία ας μην περιμένουν να τους πιστέψει κανένας.

Εδώ δε φορολογούν αυτά που είναι στην Ελλάδα, αντιθέτως κάνουν ό,τι μπορούν για να το αποφύγουν.

Θέλουν μήπως να μας πείσουν ότι θα βάλουν χέρια στο «θησαυροφυλάκιο» των πολυεθνικών της Ευρώπης; 'Η μήπως ότι θα ανακαλύψουν τις -καθόλα αναγνωρισμένες και νόμιμες στην ΕΕ- off shore εταιρείες;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ