Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, κάλεσε το λαό σε ετοιμότητα απέναντι στο σχεδιαζόμενο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο τη Συρία - Ιράν», οργάνωσε, χτες βράδυ, στο κέντρο «Φρούριο», η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας. Ομιλητής ήταν Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, σεισμολόγος - ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις, επισήμανε ότι η Λάρισα είναι κέντρο ιμπεριαλιστικών βάσεων, λέγοντας: «Με βάση το νέο σχήμα διοίκησης του ΝΑΤΟ, στο Κουτσόχερο εδρεύει το ΝΑΤΟικό Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CombinedAirOperationsCenter7 - CAOC7), που λειτουργεί υπό μόνιμη ελληνική διοίκηση, αλλά ανά πάσα στιγμή είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ και μπορεί να αναλάβει το συντονισμό των αεροπορικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών εναντίον των λαών της περιοχής.

Στη Λάρισα, επίσης, από τον Ιανουάριο του 2007, έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (HELLENIC EU Operations Head Quarter- OHQ), στα πλαίσια της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και της λειτουργίας του λεγόμενου ευρωστρατού».

Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε: «Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την πάλη του για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ο λαός μας αλλά και οι λαοί όλου του κόσμου, που είναι και οι μόνοι παραγωγοί του πλούτου, δεν έχουν κανένα όφελος όσο κριτήριο της ανάπτυξης των κρατών θα είναι το κέρδος των καπιταλιστών και η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τα συμφέροντα των λαών για ειρήνη και ευημερία, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, συνδέονται με την πάλη για τη δική τους εξουσία, για την οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Πριν από την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, όπου αποφασίστηκε η οργάνωση πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ελληνική συμμετοχή σ' αυτές, την Τρίτη 24 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πύλη του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ