Κυριακή 7 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ακόμα ένα βήμα προς την κλειστή λίγκα

Οι φετινές αλλαγές στη διοργάνωση εντάσσονται στον απώτερο στόχο των υπευθύνων για τη δημιουργία ενός κλειστού πρωταθλήματος... για λίγους και πλούσιους

Με αρκετές αλλαγές ακόμα και στις μέρες διεξαγωγής των παιχνιδιών με ισως πιο έντονη απο ποτέ την ρευστότητα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος και τα προγνωστικά και ουσιαστικά κάνοντας ακόμα ένα βήμα για τον απώτερο σκοπό που είναι η δημιουργία κλειστής λίγκας η φετινή Ευρωλίγκα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αλλαγές με γνώμονα το μεγαλύτερο κέρδος

Ξεκινώντας τους αγώνες Πέμπτη και ολοκληρώνοντάς τους την Παρασκευή οι διοικούντες την Ευρωλίγκα λειτούργησαν με γνώμονα τα περισσότερα κέρδη από την καλύτερη προβολή της διοργάνωσης, καθώς απεγκλωβίζεται από την κόντρα της με το Τσάμπιονς Λιγκ (Τετάρτη), αφού πλέον έχει λιγότερο ανταγωνισμό τη μία ημέρα κόντρα στο Γιουρόπα Λιγκ (Πέμπτη) και μια ημέρα αποκλειστικά δική της, όπως είναι η Παρασκευή η οποία είναι και μια ημέρα με λιγοστή αγωνιστική κίνηση στην Ευρώπη. Επίσης οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής αύξησαν και τον αριθμό των παιχνιδιών. Ενα σχέδιο που ήταν στα σκαριά από την περσινή περίοδο, ιδιαίτερα μετά την εξασφάλιση μόνιμου χορηγού της διοργάνωσης μετά τη συμφωνία με τουρκική αεροπορική εταιρεία. Επίσης για μια ακόμη φορά ήταν εμφανής η τάση των ανθρώπων της Ευρωλίγκας για άνοιγμα της αγοράς, ακόμα και σε χώρες που το μπάσκετ δεν συγκαταλέγεται στα δημοφιλή αθλήματα, φυσικά για λόγους μάρκετινγκ.

Το σχέδιο του ισχυρού άνδρα της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, για κλειστή λίγκα ολοένα και περισσότερο πλησιάζει στην πραγματοποίησή του

Eurokinissi

Το σχέδιο του ισχυρού άνδρα της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, για κλειστή λίγκα ολοένα και περισσότερο πλησιάζει στην πραγματοποίησή του
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η απόφαση για διοργάνωση του φάιναλ φορ του 2013 και του αντίστοιχου του 2014 στο Λονδίνο. Με το ίδιο σκεπτικό άλλωστε πάρθηκε και η απόφαση -κατόπιν και παρέμβασης του ισχυρού άνδρα Τζόρντι Μπερτομέου- για συμμετοχή μέσω των καρτών ελευθέρας (wild cards) της Αλμπα Βερολίνου και ενώ στην ουρά υπήρχαν και άλλες ομάδες. Ωστόσο ο χορηγός της γερμανικής ομάδας, που είναι μια πολυεθνική εταιρεία ανακύκλωσης, φυσικά έπαιξε ρόλο για την τελική απόφαση.

Ανεξαρτητοποίηση για... λίγους και πλούσιους

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας έδειξαν και φέτος ένα ακόμη σημάδι ανεξαρτητοποίησης της διοργάνωσης. Αρχικά ούτε έλαβαν καν υπόψη τους την αναστάτωση που προκάλεσαν στα εθνικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που παραδοσιακά διεξάγονται Σαββατοκύριακο, αφού πλέον οι κορυφαίες ομάδες της κάθε χώρας (που φυσικά μετέχουν στην Ευρωλίγκα) θα παίζουν άλλες ημέρες. Κάτι που φυσικά δεν ό,τι καλύτερο για τις εγχώριες λίγκες.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου έγιναν γνωστά αρκετά που συνηγορούν ότι όλο και περισσότερο η Ευρωλίγκα βαδίζει προς τη δημιουργία ανεξάρτητης Λίγκας. Κορυφαίο φυσικά γεγονός η αναφορά για μια ακόμη φορά στο περίφημο «Financial fair play» κατά τα πρότυπα της ΟΥΕΦΑ που ετοιμάζεται να εφαρμόσει και η Ευρωλίγκα σε δύο χρόνια (την περίοδο 2015-16) σύμφωνα με το οποίο επί της ουσίας αποκλείονται από τη διοργάνωση ομάδες με χρέη και μη ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Επί της ουσίας -όπως και στο ποδόσφαιρο- αποτελεί ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών της διοργανώτριας αρχής με τους συμμετέχοντες, ώστε στο τέλος να μείνουν... λίγοι και πλούσιοι. Και αυτό γιατί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι περισσότεροι που θα επιβιώσουν είναι οι λεγόμενοι ισχυροί σύλλογοι, που έχουν αρκετά έσοδα από χορηγούς, διαφημίσεις, εισιτήρια κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ