Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανεπιστημιακά τμήματα οδηγούνται σε... ασφυξία

Κινητοποίηση χτες στο Βόλο οργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ με αφορμή τις ελλείψεις στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Αγωνιστική κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, λόγω έλλειψης καθηγητών, οργάνωσαν, χτες, με πορεία στους δρόμους του Βόλου, που ξεκίνησε στις 11 το πρωί από το Θόλο, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Δεν είναι μόνο το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η μείωση στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που επέβαλλε η κυβέρνηση με την ΕΕ έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει. Σε όλα τα τμήματά του το πρόγραμμα σπουδών έχει τιναχτεί στον αέρα, λόγω έλλειψης καθηγητών, βασικά μαθήματα και πρακτικές σταματούν, ενώ συνεχίζεται η αναγκαστική επιλογή μαθημάτων από διαφορετικά τμήματα σε όλες τις σχολές!

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση - καταγγελία Των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ Μαγνησίας, «αιτία αυτής της κατάστασης είναι η συνολική επίθεση που γίνεται στο λαό, στην Παιδεία, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κρίσης υπέρ της πλουτοκρατίας. Για να σωθούν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες μας, διαλύουν τις σπουδές μας. Υπεύθυνοι είναι το πολιτικό τους προσωπικό. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και όλοι όσοι στηρίζουν το Πανεπιστήμιο της ΕΕ και της αγοράς».

Κι αφού σημειώνει ότι ετοιμάζουν και νέα μέτρα, όπως η κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας, των δωρεάν συγγραμμάτων, η επιβολή διδάκτρων κ.ά., καλεί τους φοιτητές στον αγώνα, υπογραμμίζοντας: «Βασικός όρος για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας είναι να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τις πολιτικές δυνάμεις, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τις πλειοψηφίες των Διοικητικών Συμβουλίων που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας και υπερασπίζονται το Πανεπιστήμιο της αγοράς, τη σύνδεση με τις επιχειρήσεις, τις επιλογές της ΕΕ. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Με τα δικά μας όργανα πάλης και τα δικά μας αιτήματα βγαίνουμε στην αντεπίθεση»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ