Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Βλέπουν τη μεταφορά μαθητών ως... δαπανηρή υπόθεση

Συζητήθηκε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε πραγματικό εφιάλτη έχει εξελιχθεί από την αρχή της χρονιάς για γονείς και μαθητές το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας ζητώντας να παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα.

Τόνισε ότι έχει διαμορφωθεί μια τραγική κατάσταση όπου χιλιάδες παιδιά μετακινούνται με ευθύνη των γονιών τους με αποτέλεσμα να χάνονται μεροκάματα, να δίνονται σοβαρά ποσά σε ταξί και να αδειάζουν οι τσέπες των γονιών και χιλιάδες παιδιά να μένουν στα σπίτια τους.

Ο βουλευτής είπε ότι οι μαθητές των μουσικών σχολείων μετακινούνται κάθε μέρα 20 με 30 χιλιόμετρα και είναι στον αέρα ενώ στην επαρχία ή ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, όπως ο Ωρωπός και ο Σαρωνικός η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Την ίδια στιγμή, είπε, η ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών έχει γίνει μπαλάκι από τους δήμους στις περιφέρειες και από τις περιφέρειες στους δήμους με θύματα χιλιάδες μαθητές.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης είπε ότι οι μεταφορές αφορούν περίπου 200.000 μαθητές και όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση οφείλονταν πάνω από 150 εκατομμύρια στους μεταφορείς για τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ισχυρίστηκε δε ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται δημιουργούν «εξαιρετικά μεγάλες δαπάνες» και ανέφερε ότι ο αριθμός των δικαιούχων δεν ήταν με ακρίβεια προϋπολογισμένος.

Ο υπουργός είπε ότι ήδη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καλύπτεται η μεταφορά των μαθητών για έναν ακόμα χρόνο και τόνισε ότι η αρμοδιότητα για τις μεταφορές θα παραμείνει στις περιφέρειες.

Για το συγκεκριμένο ο Γ. Γκιόκας παρατήρησε ότι η απόδοση της αρμοδιότητας στην περιφέρεια δε θα λύσει το πρόβλημα αλλά το παρατείνει από την στιγμή που τα κονδύλια θα παρεμένουν παγωμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ