Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στους δρόμους κι οι φοιτητές!

Τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, φοιτητικό - σπουδαστικό συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα

Σε φοιτητικό - σπουδαστικό συλλαλητήριο καλεί η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, μπροστά στα νέα μέτρα.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής έχει ως εξής:

«Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να πάρουν απόφαση συμμετοχής, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετέχουν μαζικά.

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μας ταιριάζει:

  • Με το πανεπιστήμιο - επιχείρηση και τους φοιτητές πελάτες πανάκριβης και υποβαθμισμένης γνώσης.
  • Με πτυχία - κουρελόχαρτα και μια θέση στις ουρές της ανεργίας.
  • Με μισθούς - χαρτζιλίκι των 430 ευρώ και ωράρια - λάστιχο.
  • Με δουλειά 6 ημέρες την εβδομάδα, 13 ώρες την ημέρα, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Αυτές τις κατευθύνσεις θα ενισχύσει με τις αποφάσεις της η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 18 - 19 Οκτώβρη, στις Βρυξέλλες. Πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας, με το λαό βουτηγμένο στη φτώχεια και τα χρέη, με τη νεολαία σε απόγνωση να μεταναστεύει, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και τα αφεντικά πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

Ολοι στον αγώνα, μπορούμε να τους σταματήσουμε! Η σιωπή δεν μας ταιριάζει. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργάτες και το λαό, φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα και την πολιτική που τα γεννά. Να διαγραφεί τώρα το χρέος. Να καταργήσουμε δάνεια και συμβάσεις, μνημόνια και αντεργατικούς νόμους. Να διώξουμε από πάνω μας την ένωση των ληστών της ΕΕ. Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά! Οργάνωση και αγώνας!

Ούτε ώρα χαμένη. Μπροστά στην ανακοίνωση των νέων μέτρων και στην έναρξη των μαθημάτων στις σχολές όπου θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα "βουνό" από προβλήματα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές:

  • Να οργανωθούν από την πρώτη μέρα σε κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο εκλέγοντας επιτροπές από αγωνιστές φοιτητές.
  • Με συνελεύσεις παντού, σε κάθε έτος, εξάμηνο, σε κάθε σύλλογο να εκτιμήσουν την κατάσταση στις σχολές και να οργανώσουν την πάλη για κάθε πρόβλημα.
  • Να αποφασίσουν κλιμάκωση του αγώνα στηρίζοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ για νέα απεργία την ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Παλεύουμε: Για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική στην κοινωνία και στην παιδεία - για δωρεάν σπουδές - δουλειά με δικαιώματα - ζωή με αξιοπρέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ