Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Αθήνας

Την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δουργουτίου στο Νέο Κόσμο

Ο λαός της Αθήνας γιορτάζει την απελευθέρωση από τους Γερμανούς
Ο λαός της Αθήνας γιορτάζει την απελευθέρωση από τους Γερμανούς
Εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ, στις 12 Οκτώβρη 1944, διοργανώνουν ο Κεντρικός Τομέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και ο Κεντρικός Τομέας της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δουργουτίου στο Νέο Κόσμο.

Στην καλαίσθητη ανακοίνωση - κάλεσμα που διακινείται ήδη για την εκδήλωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Ψυχή, καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης του ΕΑΜ ήταν το ΚΚΕ. Με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο και στη συνέχεια στις 27 Σεπτέμβρη 1941 το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ). Στις 16 Φλεβάρη 1942 δημιουργήθηκε το ένοπλο τμήμα του, ο Εθνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (ΕΛΑΣ) και στις 23 Φλεβάρη 1943 η θρυλική Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ).

Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι τιμή και περηφάνια μας. Αποτελούν από τα μεγαλύτερα και λαμπρότερα κατορθώματα του λαϊκού - εργατικού κινήματος και προοίμιο του ηρωικού Δεκέμβρη της Αθήνας που ακολούθησε και του αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) που αποτελεί κορυφαίο ορόσημο της ταξικής πάλης στον εικοστό αιώνα στη χώρα μας. Αποδεικνύεται ότι τη μεγάλη επαναστατική και πρωτοπόρα δύναμη του καιρού μας αποτελεί η εργατική τάξη και το επαναστατικό κόμμα της.

Το ΚΚΕ, έχοντας βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, σαλπίζει σήμερα το δρόμο της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας και αντεπίθεσης για τη λαϊκή εξουσία και την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για το λαό, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα την άγρια ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από τα κόμματα και τις δυνάμεις του συστήματος, για να σωθεί από την καπιταλιστική βαρβαρότητα της κρίσης, της φτώχειας και των πολέμων.

Οι θυσίες του λαού στον αγώνα κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, το σοσιαλισμό, μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο λαός μας θα ζήσει καλύτερα, με σύγχρονα δικαιώματα. Ο λαός μπορεί, οργανωμένος, συνειδητοποιημένος για τη δική του εξουσία, να νικήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ