Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Την άμεση εξόφλησή τους ζητά το ΚΚΕ

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δρομολογήσει λύση, όπως φάνηκε στη συζήτηση Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή

Καμία ουσιαστική λύση δεν προτίθεται να δρομολογήσει η κυβέρνηση για τους 200 εργαζόμενους στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, που είναι επί 11 μήνες απλήρωτοι, ούτε και συνολικά για εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Αυτό προέκυψε, σαφώς, από την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Ερώτησής της. Η βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο Δήμο Κερατσινίου.

«Η καθυστέρηση στα δεδουλευμένα οφείλεται στη μη καταβολή της τακτικής χρηματοδότησης από το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, λόγω έλλειψης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας της δημοτικής εταιρείας», υποστήριξε ο Ε. Στυλιανίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υφίσταται θέμα έκτακτης επιχορήγησης δήμων. Δήλωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τους δήμους «η οποία προβλέπει αναστολή της καταβολής δόσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών αυτό το μήνα για να μην υπάρξει πρόβλημα, περίοδος χάριτος για δύο χρόνια, επέκταση του χρόνου αποπληρωμής για οκτώ χρόνια και μείωση του επιτοκίου δανεισμού κατά 0,5%».

«Τα μέτρα που αναφέρατε απλώς μετατοπίζουν το πρόβλημα», τόνισε ανταπαντώντας η Διαμάντω Μανωλάκου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση με νομοθετικό εργαλείο τον «Καλλικράτη» «έχει στόχο τη συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση του αντικειμένου και βέβαια τις απολύσεις εργαζομένων». Για την άρνηση της κυβέρνησης, προκειμένου να επιδοτήσει τους δήμους, θύμισε ότι «έχουν παρακρατηθεί από την τοπική διοίκηση πόροι δισεκατομμυρίων και αυτή τη στιγμή τους τα δανείζετε με 6%. Και θα έρθει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει το επιτόκιο για ποσά που έπρεπε να έχουν πάρει κατά 5%. Με συγχωρείτε, αλλά αυτά πρέπει να τους δοθούν άμεσα, άτοκα και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους και κυρίως πρέπει να εξυπηρετήσουν την αμοιβή των εργαζομένων». Συνολικά επισήμανε ότι «αυτή η πολιτική δεν πάει άλλο. Μπορεί να χρησιμοποιείτε τα μέσα καταστολής. Είναι και πεινασμένοι και δαρμένοι. Για λίγο καιρό όμως υπάρχουν αντοχές. Ο κόσμος θα ξεσηκωθεί, όχι για να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά για να αλλάξει η πολιτική. Εχει σαπίσει αυτή η κατάσταση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από την Κοκκινιά ως το Νέο Κόσμο, κάθε γειτονιά και μια σελίδα ηρωισμού (2021-05-11 00:00:00.0)
Να μπει τέλος στο έγκλημα απαιτούν οι μαζικοί φορείς (2021-03-17 00:00:00.0)
Αοριστίες από την υπουργό για τα δεδουλευμένα (2016-07-21 00:00:00.0)
Ζητούμενό της να περάσει ευκολότερα τη συνολική ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ (2015-11-04 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (2012-10-16 00:00:00.0)
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι εδώ και επτά μήνες (2005-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ