Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Δράσεις για την ανακούφιση του λαού

Δράσεις για την ανακούφιση των εργατικών λαϊκών οικογενειών του Περιστερίου που υποφέρουν από ανεργία και φτώχεια, ανακοίνωσε χτες κατά τη διάρκεια σύσκεψης, η Λαϊκή Επιτροπή της πόλης. Μια δράση που έρχεται απέναντι και στην πολιτική της δημοτικής αρχής που εφαρμόζει τις κατευθύνσεις της κεντρικής διοίκησης, οδηγώντας στην απαξίωση και στα ιδιωτικά συμφέροντα κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Οι δράσεις αυτές είναι:

  • Να ενταθούν οι προσπάθειες για δημιουργία Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά του Περιστερίου.
  • Να εκφραστεί ταξική αλληλεγγύη σε κάθε απόπειρα κατάσχεσης ή κόψιμο ρεύματος.
  • Αμεση διοργάνωση κινητοποίησης που θα διεκδικήσει την πληρωμή εργαζομένων του δήμου.
  • Διοργάνωση σύσκεψης με γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά που συμμετέχουν σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους ώστε να οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες στους τομείς αυτούς και να αποκρούσουν προσπάθειες ιδιωτικοποίησής τους από τη δημοτική αρχή.
  • Θα επιδιωχθεί να οργανωθεί ομάδα εκπαιδευτικών που θα προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία σε φτωχά παιδιά.
  • Θα γίνει προσπάθεια από διαθέσιμους νοσηλευτές και γιατρούς να βοηθήσουν άνεργους και φτωχές οικογένειες.
  • Θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα συλλέγει και θα μοιράζει τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

«Θα δώσουμε μάχη για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών του Περιστερίου. Δε θα επιτρέψουμε να γονατίσουν οι εργάτες αλλά θα τους βοηθήσουμε και θα τους στηρίξουμε για να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις πολιτικές που τους οδηγούν στην εξαθλίωση», τόνισε μιλώντας εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής ο Χρήστος Μαργανέλης.

Ιδιαίτερη αναφορά στη δημοτική αρχή Περιστερίου και στο πώς δρα, έγινε στη σύσκεψη από τον Γιώργο Καταχανά, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο δήμο. Οπως σημείωσε, η δημοτική αρχή έχει αποδεχθεί τον «Καλλικράτη», τις περικοπές στους δήμους και τη μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρείες χαρατσώνοντας κάθε υπηρεσία. Και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα είναι σίγουρο πως θα κληθούν οι γονείς να πληρώσουν το πετρέλαιο για τη θέρμανση των παιδιών τους στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ