Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Κοινό μέτωπο ενάντια στη φοροεπιδρομή

Πανελλαδική κινητοποίηση σε εφορίες, αύριο, Τετάρτη 10 του Οκτώβρη

Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ καλούνται από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ να δώσουν το κοινό αγωνιστικό τους στίγμα για μια ακόμη φορά, με τη συμμετοχή τους στη μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης ενάντια στη φοροεπιδρομή, που περιλαμβάνει συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εφορίες σε όλη τη χώρα, αύριο, Τετάρτη 10 του Οκτώβρη.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ προχωράμε την Τέταρτη 10 Οκτώβρη σε αγωνιστική απάντηση στη φοροεπιδρομή που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Από κοινού οι εργαζόμενοι μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους δίνουμε απάντηση με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε αρκετές εφορίες της Αττικής». Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας, που καλεί στις 7.30 το πρωί στην ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών (Πατησίων 125).

  • Στην Αττική, κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις εξής εφορίες: Κέντρο Αθήνας (ΙΓ΄ ΔΟΥ), Περιστέρι (Α' ΔΟΥ), Μενίδι, Μπραχάμι, Καλλιθέα (Α΄ - Β΄), Νίκαια, Παλλήνη, Ηλιούπολη, Αγ. Ανάργυροι και Ν. Ιωνία.
  • Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ θα γίνει στις 8.30 π.μ., στην Ι' εφορία (Εγνατία 45).
  • Στην Κρήτη, κινητοποιήσεις θα γίνουν: Στο Ηράκλειο στις 10 το πρωί. Στα Χανιά, στις 10 το πρωί με τη συμμετοχή και της ΠΑΣΥ και των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων. Στο Ρέθυμνο στις 10 το πρωί.
Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας

Εκτός από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, η ΟΒΣΑ απευθύνει πρόσκληση στα ΔΣ των σωματείων - μελών της και Ενώσεων «να παρευρεθούν σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/10/2012 στα γραφεία της (Πατούσα 3 - Πλ. Κάνιγγος) στις 7 το απόγευμα, με θέματα:

  • Ενημέρωση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, το νέο ολέθριο φορολογικό για τους ΕΒΕ και η κλιμάκωση στη δράση και οργάνωση των Σωματείων.
  • Προετοιμασία νέας απεργιακής κινητοποίησης».

Η ΟΒΣΑ έχει πρωτοστατήσει σε πλήθος κινητοποιήσεων, διαμαρτυριών, παρεμβάσεων για τα θέματα που απασχολούν τους μικρούς ΕΒΕ, οπότε δεν ξαφνιάζει ούτε ο αγωνιστικός προσανατολισμός της, ούτε η σπουδή της να προετοιμάσει το αγωνιστικό «έδαφος» άμεσα, την ίδια μέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης στις εφορίες. Σημειώνει χαρακτηριστικά στην πρόσκλησή της: «Συνάδελφοι, το κάθε ΔΣ των Σωματείων πρέπει να πάρει την ευθύνη στην οργάνωση. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αναλάβουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεξαγωγή των αγώνων που έρχονται αλλά και βασισμένοι στην πείρα που έχουμε από την προηγούμενη απεργία στις 26/9/2012. Η παρουσία όλων των ΔΣ των Σωματείων είναι απαραίτητη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κινητοποιήσεις (2020-05-30 00:00:00.0)
Πολύμορφες πρωτοβουλίες με κορύφωση τις συγκεντρώσεις στις 21 Φλεβάρη (2018-02-15 00:00:00.0)
Σήμερα η Μέρα Δράσης ενάντια στη φοροληστεία (2017-03-14 00:00:00.0)
Διαμαρτυρίες σε σχεδόν 30 πόλεις για τη φορολογία και τα χρέη (2015-06-11 00:00:00.0)
Πολύπλευρες κινητοποιήσεις για το φορολογικό (2013-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ