Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Σταθερά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Νέα επιχείρηση παραπλάνησης στήνεται με αφορμή τη δεύτερη, προσωρινή, απόσυρση σχετικής τροπολογίας

Ετοιμη να τα δώσει όλα στη μεγαλοεργοδοσία είναι η κυβέρνηση, διαλύοντας Ταμεία και Ασφάλιση, επιβάλλοντας στους εργάτες μια ζωή - σκλαβιά (φωτ. από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια)
Ετοιμη να τα δώσει όλα στη μεγαλοεργοδοσία είναι η κυβέρνηση, διαλύοντας Ταμεία και Ασφάλιση, επιβάλλοντας στους εργάτες μια ζωή - σκλαβιά (φωτ. από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια)
Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μείωση κατά 5% στο λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» προκειμένου να διαμορφωθεί ένα θετικότερο πλαίσιο για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, επανέλαβε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης.

Με την ψήφο των κομμάτων της συγκυβέρνησης ψηφίστηκαν οι νέες χαριστικές ρυθμίσεις χρεών (σύμφωνα με το σχέδιο εξασφάλιζαν εκπτώσεις μέχρι και 100%) για τις επιχειρήσεις που χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία. Από αυτές τις ρυθμίσεις, όπως λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα επέλθει απώλεια εσόδων που δεν μπορεί να υπολογιστεί αφού εξαρτάται από τον αριθμό των οφελειτών που θα υπαχθούν στη ρύθμιση.

Την αφοσίωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει κατά γράμμα ό,τι απαιτεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας δεν μπορεί να επισκιάσει η δεύτερη, προσωρινή απόσυρση της διάταξης που καταργούσε τις εργοδοτικές εισφορές στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας οι οποίοι έχουν καταργηθεί.

Για την ψήφιση της τροπολογίας είχε υποβληθεί ονομαστική ψηφοφορία ενώ επιφυλάξεις εμφανίστηκαν να εκφράζουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ενδεικτικό της πρόκλησης είναι ότι εάν εφαρμόζονταν η ρύθμιση θα χαρίζονταν στους εργοδότες 247 εκατομμύρια ευρώ όπως ανέφερε στην έκθεσή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο Ι. Βρούτσης ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται να επανέλθουν στο προηγούμενο επίπεδο οι παροχές που έδιναν ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία αναφέροντας ότι ορισμένες μόνο δράσεις, όπως τα θέατρα και ο κοινωνικός τουρισμός θα γίνονται μέσω του ΟΑΕΔ και όχι στο εύρος που είχαν στο παρελθόν. Ανακοίνωσε δε ότι οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του ΙΚΑ είναι πάνω από 20.000.

Αντίθετο στη λογική του «κόστους» το ΚΚΕ

Στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, που καταψήφισε στο σύνολό της τη ρύθμιση, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός για το μισθολογικό κόστος, ότι η έννοια του μισθολογικού κόστους δεν είναι αφηρημένη αφού ο περιορισμός του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους συνεπάγεται σοβαρές και αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και υπογράμμισε:

«Αυτό που κάνει όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες είναι να περιφέρουν αυτήν την έννοια του μη μισθολογικού κόστους στα ΜΜΕ με έναν τέτοιο τρόπο που αποπροσανατολίζουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα η οποία περιορίζει δικαιώματα εργαζομένων, εισοδήματα και παροχές και αντίθετα δίνει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα με το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος και εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτή τη λογική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ