Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη μη καταβολή επιδόματος σε πυροσβέστες

Να σταματήσει η κατάφορη αδικία προς τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος, ως προς τη μη καταβολή του μηνιαίου επιδόματος στους παθόντες πυροσβέστες κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, ζητά το ΚΚΕ από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3938/2011 (ΦΕΚ 61, τεύχος Α') επεκτείνεται το επίδομα παθόντων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα δε με σχετική απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με Αριθ. Πρωτ. 7017/4/14152 σε σχετική Ερώτηση 1271/01/11/2011 του ΚΚΕ, "η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης".

Η σχετική (ΚΥΑ) με αριθμό 2863 Φ. 501.37 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 117/02/02/12.

Ωστόσο παρά τις παραπάνω ενέργειες και παρά το γεγονός ότι στους υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή χορηγείται ήδη το σχετικό μηνιαίο επίδομα στους παθόντες κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος δεν χορηγείται το σχετικό επίδομα με ευθύνη των υπουργών Προστασίας του Πολίτη - Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι ενέργειες προτίθενται να κάνουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί για να σταματήσει επιτέλους η κατάφορη αδικία για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ