Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: «Παρά τις απαιτήσεις της τρόικας για ακόμη πιο ελαστικά ωράρια εργασίας και εξαήμερη απασχόληση, τα στοιχεία της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες όπου οι πολίτες δουλεύουν περισσότερο τόσο στην πραγματικότητα όσο και σύμφωνα με το θεσμοθετημένο εβδομαδιαίο ωράριο (...) η πρόσφατη μελέτη της ελβετικής τράπεζας UBS "τιμές και κέρδη - μια σύγκριση της αγοραστικής δύναμης σε όλο τον κόσμο" δείχνει πως οι εργαζόμενοι στην Αθήνα δουλεύουν 1822 ώρες τον χρόνο. Δηλαδή 88 περισσότερες από τους Μαδριλένους, 80 περισσότερες από τους Βερολινέζους και 264 περισσότερες από τους Παριζιάνους» (στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ: «Αυξημένα κατά 18,8% εμφανίζονται τα συνολικά καθαρά κέρδη των 500 πιο κερδοφόρων εισαγωγικών και αμιγώς εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας κατά το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Τράπεζας Πληροφοριών για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις Stat Bank (...) στις πρώτες θέσεις των πιο κερδοφόρων εταιρειών βρίσκονται πολλές θυγατρικές πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: «Οσα καταγράφονται στο Μνημόνιο δεν είναι το έσχατο όριο των αλλαγών που θα αναγκαστούμε να κάνουμε αν επιλέξουμε να παραμείνουμε στην Ενωμένη Ευρώπη αλλά το σημείο αφετηρίας από το οποίο δεν έχουμε καν ξεκολλήσει ακόμη» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ: «Από το Τόκιο ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Νεμάτ Σαφίκ προειδοποιεί σε δραματικούς τόνους ότι Ευρωζώνη, ΗΠΑ και Αναδυόμενες Οικονομίες έχουν περιθώριο το πολύ έξι μηνών για να αποτρέψουν μια παλινδρόμηση στην ύφεση, που θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία χωρίς εξαίρεση. Μια κομψή διατύπωση, μιας προειδοποίησης που όλοι γνωρίζουν ότι αφορά την Ευρωζώνη και κυρίως τη Γερμανία» (από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΠΙΕΣΗ: Μακραίνει επικίνδυνα το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με την τρόικα (...) επιτείνει την ανασφάλεια και διογκώνει τις αντιδράσεις (...) Οι αντοχές, τόσο της κοινωνίας, όσο και της πολιτικής, εξαντλούνται και η συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάζεται (...) ο πολιτικός κίνδυνος αναδεικνύεται μέγας(...) ο κ. Σαμαράς και οι εταίροι του (..) ήδη έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος του πολιτικού κόστους που αναλογεί στη νέα συμφωνία. Ας το πάρουν απόφαση, λοιπόν, να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα...» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ