Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φιέστες για την «Ημέρα κατά της φτώχειας»

Με «συμβολικές εκδηλώσεις» η δημοτική αρχή της Αθήνας «τιμά» σήμερα Τετάρτη την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας». Το πρωί στο παλιό Φρουραρχείο (σταθμός Λαρίσης) διανέμει τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες. Το μεσημέρι στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους) διανέμει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες. Ανάλογες κινήσεις προγραμματίζονται να γίνουν κι αλλού από άλλους φορείς.

Κάθε χρόνο, στις 17 Οκτώβρη, με αφορμή αυτή την «Παγκόσμια Ημέρα», πολιτικοί υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών και των πολιτικών που ευθύνονται για την αύξηση του αριθμού των φτωχών και πεινασμένων, εκφράζουν δημόσια αισθήματα συμπόνιας και συμπαράστασης στα θύματά τους. Δε στοιχίζει τίποτε σε όσους θησαυρίζουν από την καταλήστευση του λαού να αφιερώσουν μια μέρα (στις 365) για να εμφανιστούν «προστάτες των ταπεινών και καταφρονεμένων». Είναι λοιπόν βέβαιο πως και φέτος οι υπερασπιστές της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, οι πρωταίτιοι της καπιταλιστικής κρίσης, κάθε λογής απολογητές του ιμπεριαλισμού, θα εκφράζουν τάχα τη δυσφορία τους για την εξάπλωση της εξαθλίωσης. Δεν αποκλείεται να βρεθούν και κάποιοι «ανοιχτοχέρηδες» που (κάνοντας το «κομμάτι» τους στον «κύκλο» τους, στα αστικά ΜΜΕ, οπουδήποτε) θα τσοντάρουν κάτι από τα μυθικά τους πλούτη σε «ευαγή» ιδρύματα και «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ. Με τη στάση τους αυτή, τάχα να εξιλεωθούν από τις ευθύνες που έχουν για το γεγονός ότι όσο περισσότερο αυξάνεται ο παραγόμενος από τους εργαζόμενους πλούτος, τόσο αυξάνονται οι άποροι, άστεγοι, άνεργοι.

Το πρόβλημα θα οξύνεται και η υποκρισία επίσης, ώσπου φτωχοί και πεινασμένοι να συντονίσουν την πάλη τους με τους εργαζόμενους, στον κοινό αγώνα για ανατροπή των πολιτικών που επιτρέπουν εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να ανοίξουν δρόμο για κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγουν. Να βάλουν πλώρη για τη δική τους εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ