Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ολα στους «επενδυτές»

Δεν άφησε καμιά αμφιβολία για ποιων τα συμφέροντα μοχθεί η συγκυβέρνηση

Φειδωλός σχετικά με τις αποφάσεις που έπονται, αλλά γλαφυρός αναφορικά με το ότι η ασκούμενη πολιτική, και στον τομέα της ενέργειας, στοχεύει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, εμφανίστηκε στην τοποθέτησή του στο συνέδριο της «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν» ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μ. Παπαγεωργίου. Επισήμανε πάντως, ότι ήδη «αντικρίζουμε καθημερινά το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα μας».

Ενδεικτικές ήταν οι αναφορές του υπέρ των επενδυτών στο θέμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού και γενικότερα του ενεργειακού πλούτου της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 «θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Διαμορφώνοντας μία ενεργειακή αγορά αποτελεσματική, ασφαλή, ανταγωνιστική. Χαράσσοντας ένα στιβαρό, αδιάβλητο, ελκυστικό ρυθμιστικό πλαίσιο και εφαρμόζοντας το βέλτιστο μοντέλο αποκρατικοποιήσεων για το εθνικό συμφέρον».

Μιλώντας για τον ορυκτό πλούτο είπε ότι «αγκυλώσεις δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα τη χάραξη και κυρίως υλοποίηση ξεκάθαρης Μεταλλευτικής Πολιτικής» και προϊδέασε για τις νέες αντιλαϊκές κυβερνητικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ακόμη μεγαλύτερης ασυδοσίας των πλουτοκρατών, λέγοντας ότι «οι χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες αδειοδότησης ως προς τη χωροθέτηση και τη λειτουργία προβλημάτιζαν τους επενδυτές, ενώ το κλίμα αρνητισμού που πολλές φορές εισέπρατταν τους αποθάρρυνε από το να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με ανάλογη τοποθέτηση, είπε ότι η παραγωγική τους αξιοποίηση γίνεται «με τόσο άναρχο τρόπο. Χωρίς δηλαδή το κατάλληλο υποστηρικτικό και θεσμικό πλαίσιο που θα ωφελήσει τον επενδυτή». Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην «Ελλάδα της στείρας αντίδρασης, της γραφειοκρατίας, της άναρχης και κοντόφθαλμης εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών», εννοώντας προφανώς ότι όποιος «ενοχλεί» τους επιχειρηματίες - «καρχαρίες», τότε συγκεντρώνει κάποια ή όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ