Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Μαζική στήριξη με αποφάσεις φορέων και υπογραφές

Απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν την έχει φέρει ακόμα για συζήτηση στη Βουλή

Η ιστοσελίδα για τη συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο
Η ιστοσελίδα για τη συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο
«Μαζικά και πλατιά να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για την υποστήριξη της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να τη φέρει στη Βουλή», σημειώνει το ΚΚΕ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ.

Οπως υπογραμμίζεται, «παρόλο που η σχετική πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων έχει κατατεθεί από τις 12 Ιουλίου, δεν έχει έρθει ακόμη για συζήτηση στη Βουλή, με ευθύνη της κυβέρνησης, αν και αφορά ένα τόσο καίριο ζήτημα.

Η απαίτηση και η διεκδίκηση του λαού για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων αποκτά μεγάλη επικαιρότητα και σημασία, καθώς κλιμακώνεται ο πόλεμος κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ σε βάρος του. Σε μια εβδομάδα οι υπογραφές ξεπέρασαν τις 14.000. Επίσης, σημαντικότατη συμμετοχή έχουν οι μαζικοί φορείς που με ψηφίσματά τους στηρίζουν την πρόταση νόμου, που ξεπερνούν τους 180. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πάνω από 85 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Σωματεία, περισσότεροι από 80 σύλλογοι εκπαιδευτικών και σύλλογοι φοιτητών - σπουδαστών».

To απαράδεκτο γεγονός ότι δεν έχει έρθει ακόμα για συζήτηση η πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, κατήγγειλε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος σημειώνει σε δήλωσή του: «Για μια ακόμα φορά θέσαμε στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το ζήτημα της συζήτησης της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι αν και έχει κατατεθεί από τις 12 Ιουλίου δεν έχει έρθει ακόμα για συζήτηση στη Βουλή η πρόταση νόμου αν και αφορά ένα τόσο καίριο ζήτημα». Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης δε δεσμεύτηκε για συγκεκριμένη ημερομηνία συζήτησης της πρότασης νόμου και είπε απλώς ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μαζί με τις άλλες προτάσεις νόμου που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών διεξάγεται στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr και μέχρι χτες βράδυ είχαν ξεπεράσει τις 15.000.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι αποφάσεις φορέων του μαζικού κινήματος που στηρίζουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, αποφάσεις έχουν πάρει: Ο Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) Πανεπιστημίου Αθηνών, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας Κορυδαλλού, καθώς και οι εξής φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι από την Κρήτη: Φυσικού, Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ