Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Να σταματήσει η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά τις περσινές διώξεις συνδικαλιστών λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για την απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ να προχωρήσει σε διήμερη αναστολή (11 και 12-10-2012) λειτουργίας του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότησή του. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής.

Εργαζόμενοι, μέλη ΔΕΠ και φοιτητές στο ΑΠΘ, αλλά και στο ΠΑΜΑΚ και το ΤΕΙ-Θ, βιώνουν από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που υποβαθμίζει την Παιδεία στρώνοντας το έδαφος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της και την πλήρη υπαγωγή της λειτουργίας της στους νόμους της αγοράς.

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, διδακτικό προσωπικό και περικοπές στη φοιτητική μέριμνα, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση με αιχμή του δόρατος την έλλειψη πόρων για τη συνέχιση της εργολαβίας καθαριότητας και φύλαξης του ΑΠΘ, που αφήνει ξεκρέμαστους πάνω από 700 εργαζόμενους.

Εν μέσω συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων εργαζομένων και φοιτητών στο ΑΠΘ, που στενάζει λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και στην ουσία αδυνατεί να λειτουργήσει, η κίνηση αυτή της Εισαγγελίας αποτελεί εξέλιξη ενδεικτική και για το πνεύμα και τη λειτουργία που φέρνει στα ιδρύματα ο αντιδραστικότατος νέος νόμος - πλαίσιο.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής συμβαδίζει με την καταστολή και την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της εισαγγελικής παρέμβασης.
  • Για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μην παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του ΑΠΘ.
  • Για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και την κατάργηση του εργολαβικού καθεστώτος σε όλους τους τομείς του ΑΠΘ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ