Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν ... ξέρουν τίποτα για το έγκλημα

Τα τελευταία χρόνια οι μαθητές των ειδικών σχολείων ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μόρφωσή τους είναι η μεταφορά από και προς το σχολείο, το οποίο δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κομμάτι του παζλ της διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής που θέλει και την ειδική αγωγή να παραδίδεται στα χέρια των ιδιωτών. Φέτος η κατάσταση έχει ήδη φτάσει στο απροχώρητο, με ακόμη περισσότερα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μένουν εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας, λόγω έλλειψης είτε μεταφοράς, είτε εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Ενώ είχε φανεί από πέρυσι προς τα πού πάει το πράγμα και ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με δεκάδες ειδικά σχολεία να μένουν κλειστά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμΕΑ) τώρα ...ανακάλυψε το πρόβλημα και προβάλλει τις γνωστές «λύσεις διεκδίκησης»: «Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού»!!! «Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών»!!! Λες και είναι από άλλη κυβέρνηση ο πρωθυπουργός και ο κάθε υπουργός... Η αποσπασματική προσέγγιση (φταίει το τάδε υπουργείο, ο τάδε υπουργός, ο πρωθυπουργός που δε γνωρίζει κτλ.) μόνο ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειται για την ίδια Ομοσπονδία που όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλε πλάτη στην κυβερνητική πολιτική τόσο για το θέμα της μεταφοράς, όσο και για τη συγχώνευση των ειδικών σχολείων, για το σύνολο στην ουσία όλων των δεινών που πλήττουν σήμερα χιλιάδες ανάπηρους και τις οικογένειές τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων είχε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια γονείς και εργαζόμενους για την κατρακύλα προς την εξαθλίωση που περιμένει τους ίδιους και όλο το λαό. Οσοι προσποιούνται ότι δεν ήξεραν τίποτα για το μαζικό έγκλημα και ξαφνικά ανακάλυψαν τη βαρβαρότητα, είναι εξίσου υπεύθυνοι, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν συνένοχοι αυτής της πολιτικής. Πρέπει να τιμωρηθούν από τα κάτω.


Ε.Τζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ