Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Τσεκάρει την πρώτη θέση

Ο  Παναθηναϊκός με νίκη επί της Σολέ και μαθηματικά πρώτος στον όμιλό του. Στη Λιουμπλιάνα με την Ολίμπια αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ

Το κρύο που επικρατεί στο ΟΑΚΑ θεωρεί κύρια αιτία για τις ιώσεις των παικτών του ο Ομπράντοβιτς
Το κρύο που επικρατεί στο ΟΑΚΑ θεωρεί κύρια αιτία για τις ιώσεις των παικτών του ο Ομπράντοβιτς
Στη μάχη της 2ης αγωνιστικής του Ζ` ομίλου για τη Β` φάση της Ευρωλίγκα ρίχνονται σήμερα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που σκοπεύουν σε νίκη για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΣΟΛΕ

Εν μέσω πολλαπλών προβλημάτων που σχετίζονται με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας τον τελευταίο καιρό αλλά και την ίωση που ταλαιπωρεί βασικούς παίκτες, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα τη Σολέ στο ΟΑΚΑ (21.00 ΕΤ-1) για τη 2η αγωνιστική του ομίλου στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» αν πάρουν και αυτό το παιχνίδι πλέον και μαθηματικά εξασφαλίζουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Κάτι που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στην προημιτελική φάση. Πάντως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από το παιχνίδι δεν είναι και λίγα. Οριστικά νοκ άουτ τέθηκε ο Τζόνι Ρότζερς, που ψήνεται στον πυρετό. Αρχικά «έπεσε» στο κρεβάτι ο Ρέμπρατσα, μετά ο Μάγλος, ο Φώτσης και ο Ρότζερς, που σίγουρα δε θα παίξει κόντρα στη Σολέ και είναι αμφίβολος στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος... Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από ευρωπαϊκές μάχες ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε κατά το πλείστον στην κάμψη του Παναθηναϊκού εσχάτως αλλά και στο... τσουχτερό κρύο που επικρατεί στο ΟΑΚΑ και οδηγεί τους παίκτες του - τον έναν μετά τον άλλον - στο κρεβάτι με ίωση... «Είμαστε πιγκουίνοι! Φοράμε 3-4 φόρμες και τριβόμαστε μεταξύ μας για να ζεσταθούμε. Είναι κρίμα ένα τόσο καλό γήπεδο να μην έχει θέρμανση. Το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς αλλά και η ΑΕΚ. Είναι απαράδεκτο παίκτες δισεκατομμυρίων να κινδυνεύουν με τραυματισμούς λόγω του κρύου». Ο Σέρβος τεχνικός παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είναι «ντεφορμέ» το τελευταίο διάστημα... «Περνάμε μια κάμψη αλλά προτιμώ να είμαστε ντεφορμέ τώρα παρά αργότερα. Η κούραση, τα συνεχή ταξίδια και οι απουσίες λόγω τραυματισμών και ιώσεων οδηγούν στην αγωνιστική ύφεση. Οσον αφορά τη Σολέ ο προπονητής των πρωταθλητών έδειξε να υπολογίζει πολύ τους Γάλλους. «Είναι σίγουρα πιο επικίνδυνη ομάδα από τον Ερυθρό Αστέρα καθώς αλλάζει συνεχώς άμυνες μέσα στο παιχνίδι και γενικά είναι ενεργητική. Πρέπει να παίξουμε πολύ πιο γρήγορα από τα τελευταία παιχνίδια. Στους τελευταίους αγώνες ήμασταν κακοί στο πρώτο μέρος και καλύτεροι στην επανάληψη», δήλωσε ο Ομπράντοβιτς.

Παλιοί γνώριμοι

Κόντρα σε δυο παλιούς γνώριμους θα βρεθεί σήμερα ο ΠΑΟΚ (21.30) που αγωνίζεται στη Λιουμπλιάνα με αντίπαλο την Ολίμπια για το Ζ` όμιλο. Ο Γουόλτερ Μπέρι, που οδήγησε τον «δικέφαλο» στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς, τώρα θα βρεθεί από την απέναντι όχθη. Ο Αμερικανός παίκτης όμως δεν είναι ο μόνος αφού στην Ολίμπια υπάρχει και πρώην παίκτης του Ηρακλή, ο Γιούρι Ζντοβτς. Παρ' όλα αυτά ο ΠΑΟΚ σε αυτόν τον αγώνα μόνο όρεξη για συναισθηματισμούς δεν έχει. Οι Θεσσαλονικείς ισοβαθμούν με τους Σλοβένους στη δεύτερη θέση του ομίλου και φυσικά αν νικήσουν σήμερα τότε βάζουν τις βάσεις για μια θέση στην πρώτη τριάδα. Πάντως, τα προβλήματα δε λείπουν από τον Κώστα Φλεβαράκη, καθώς πολλοί παίκτες υποφέρουν είτε από την ίωση του τελευταίου καιρού είτε από μικροτραυματισμούς. Συγκεκριμένα ο Μασλαρινός ταλαιπωρείται ακόμα από πυρετό ενώ οι Αλεξάντερ, Πρέλεβιτς υποφέρουν από τραυματισμούς. Πάντως και οι τρεις συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της ομάδας που ταξίδεψε στη Λιουμπλιάνα. Εξάλλου, όσον αφορά τα πειθαρχικά παραπτώματα που υπέπεσαν οι Αγγελίδης και Εντουαρντς, οι δυο παίκτες απολογήθηκαν στη διοίκηση της ομάδας χωρίς όμως να παρθεί κάποια απόφαση τιμωρίας τους.

Τέλος, για τον ίδιο όμιλο θα κοντραριστούν σήμερα η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ερυθρός Αστέρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δοκιμασία τετράδας για τον ΠΑΟ (2024-01-19 00:00:00.0)
Αγωνία για έναν (2010-03-11 00:00:00.0)
Στα μέτρα των ...παλιών (2008-07-09 00:00:00.0)
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (2000-03-09 00:00:00.0)
"Να 'στε... κακά παιδιά" (1997-09-25 00:00:00.0)
Εφτάψυχος ο Παναθηναϊκός (1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ